Fotbal intern

Stadionul sibienilor de la Hermannstadt a primit omologare provizorie! FOTO cu noua arenă

26.04.2019 | 19:12
Stadionul sibienilor de la Hermannstadt a primit omologare provizorie FOTO cu noua arena

Stadionul sibienilor de la Hermannstadt intră în procesul de omologare! O comisie a vizitat arena pentru a vedea dacă aceasta îndeplinește toate condițiile pentru a găzdui partide din Liga 1 Betano. Gruparea de pe prima scenă ar putea să joace, în sfârșit, partidele considerate pe teren propriu, pe stradionul din Sibiu. Nu mai puțin de 19 mii de locuri are arena pe care vor evolua elevii lui Vasile Miriuță.

UPDATE, ora 19:13. FANATIK a aflat că noul stadion din Sibiu a primit o omologare provizorie. Astfel este de aşteptat ca Hermannstadt să joace acasă ultimele meciuri rămase din acest sezon din Liga 1. Dacă echipa va reuşi să se salveze de la retrogradare, pentru a putea evolua şi în sezonul viitor pe acest stadion, vor trebui montate nocturna şi o instalaţie de încălzire a gazonului.


Stadionul sibienilor de la Hermannstadt intră în procesul de omologare!

De remarcat că au existat probleme serioase la construcția stadionului. Arena trebuia să fie gata în toamna anului 2018, însă constructorul nu a reușit să termine la timp lucrarea. 17 milioane de euro a costat stadionul pe care elevii lui Vasile Miriuță s-au și antrenat deja. Toată lumea s-a declarat mulțumită de condițiile pe care le-au găsit și se așteaptă cu nerăbdare ora primului joc de pe teren propriu.

Am făcut primul antrenament pe noul stadion din Sibiu. Mai sunt câteva scaune de pus la o tribună, dar condiţiile vor fi bune, pentru că se lucrează în continuare. Acum, la stadiul în care se prezintă, arată foarte bine. Există foarte multă dorinţă din partea organelor locale şi din partea celor de la club. Va fi o mare emulaţie când se va juca primul meci aici, cu Chiajna, a declarat în presă Iuliu Mureșan, noul director executiv al echipei.

Stadionul sibienilor de la Hermannstadt intră în procesul de omologare! Arena din Sibiu
Comisia de omologare prezentă pe arena din Sibiu

Cum s-a transformat stadionul

Au fost ample lucrări de modernizare aduse unei arena construite în 1927. Deși stadionul a fost renovat în 2006 și adus la aproximativ 13 mii de locuri, cei de la Hermannstadt au dorit altceva. De remarcat că inițial, stadionul a fost dotat cu tribune din beton și avea numai 12 de locuri. Când Voința Sibiu a promovat în Liga 1 Betano arenei i s-a montat o tabelă electronică și s-a mărit capacitatea.

De data aceasta s-a instalat și nocturna, dar și o tabelă modernă. Primăria din Sibiu a cerut ca gazonul să fie înlocuit și să se adauge un sistem de încălzire. Sala de atletism o să fie și ea modernizată complet și va fi amenajată o parcare cu 240 de locuri.

  • 19 mii de locuri va avea arena lui Hermannstadt