Sport

Stadionul Steaua, aproape de „inaugurare”! Echipa surpriză care va folosi noua arenă

La şase luni de la recepţia stadionului Steaua, arena este aproape de inaugurare. Însă, noua arenă va fi folosită de o echipă surpriză în această vară.
30.05.2021 | 14:57
Stadionul Steaua aproape de inaugurare Echipa surpriza care va folosi noua arena
Stadionul Steaua
ADVERTISEMENT

Reconstrucţia stadionului din Ghencea a creat o nouă controversă în războiul CSA Steaua – FCSB. Cele două echipe nu încap pe acelaşi stadion, astfel că s-a iscat o întreagă discuţie despre cine are dreptul de a utiliza noua arenă.

Stadionul Steaua, aproape de „inaugurare”! Bază de cantonament pentru Macedonia de Nord la Euro

Cei de la CSA Steaua nici nu concep ca stadionul construit din bani publici să fie utilizat şi de echipa lui Gigi Becali, chiar dacă patronul FCSB ar fi dispus să plătească o chirie. Oficialii echipei care tocmai a promovat în Liga 2 au susţinut că vor să aibă exclusivitate asupra utilizării arenei care a costat 94 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Însă, niciuna dintre cele două “stele” nu va inaugura stadionul din cartierul Ghencea. Prima echipă care se va pregăti pe arena de 5 stele va fi naţionala Macedoniei de Nord şi care va juca la Bucureşti două meciuri la Euro 2020.

Astfel, baza de cantonament a Macedoniei de Nord va fi la stadionul Steaua. De altfel, pe site-ul UEFA s-a confirmat că naţionala antrenată de Igor Angelovski va avea baza de pregătire de la Euro 2020 pe noua arenă.

ADVERTISEMENT

Fanii celor de la FCSB au început să glumească pe seama acestei situaţii spunând că rudele lui Gigi Becali, care este “machidon” vor avea primii acces pe arena de cinci stele din Ghencea.

Bazele de pregătire ale naţionalelor calificate la Euro 2020. Sursa foto: captură UEFA

Niciun eveniment desfăşurat în cele 6 luni de la recepţia arenei!

O altă naţională care va juca două meciuri de la turneul final la Bucureşti, Ucraina, va avea baza de pregătire la Voluntari, pe stadionul “Anghel Iordănescu”, cel pe care evoluează echipa de primă ligă din oraş.

ADVERTISEMENT

Din finalul lunii noiembrie, de când a avut loc recepţia, şi până acum, nicio activitate sportivă nu a fost efectuată pe noul stadion. Tot la arena din cartierul Ghencea, macedonenii îşi vor desfăşura activităţile pentru mass-media: conferinţe, antrenamente deschise jurnaliştilor, etc.

Primul meci în Ghencea va fi de…rugby? Tensiuni înainte de

Până acum nu a fost stabilit un meci prin care să se inaugureze noul stadion, însă există tensiuni şi din acest punct de vedere mai ales că FRR şi-a manifestat intenţia ca stadionul să fie inaugurat cu un meci de rugby.

ADVERTISEMENT

“Stejarii” vor disputa un amical de lux împotriva Scoţiei, pe data de 10 iulie. Federaţia Română de Rugby vrea să joace pe Ghencea meciul şi speră ca măcar 25% din capacitatea stadionului să poată fi ocupată de fani.

Cine va putea folosi noul stadion?

Intenţia a stârnit controverse, în condiţiile în care au existat voci care au spus că un astfel de “templu” ar trebui inaugurat cu un meci de fotbal. Mai rămâne şi controversa folosinţei noului stadion. Mai au şi loc alte echipe pe stadionul din Ghencea sau CSA Steaua îşi va atribui exclusivitatea arenei, chiar dacă în acest moment evoluează în eşaloanele interioare?

Directorul Comisiei Tehnice de la FRF şi fost antrenor al Stelei, Mihai Stoichiţă, a declarat că va fi foarte complicat modul în care se va decide cine poate să joace şi cine nu pe noua arenă:

“Un stadion din bani publici e deschis oricui, nu doar FCSB-ului. E normal să poți să-l folosești. Dacă e construit de către CNI… e foarte complicat. Ministerul Apărării va decide cui îl închiriază”, a spus Stoichiţă.

“Stadionul va putea fi închiriat în condiţii legale. Acum, nu vă pot spune despre o echipă sau alta dacă va putea să îl închirieze, nu cred că există niciun impediment. Problema este să fie în condiţii legale”, locotenent-colonel Eduard Danilof, şeful centrului de administrare al stadionului Steaua

  • 94.000.000 de euro a costat stadionul Steaua
  • 31.254 locuri e capacitatea noii arene
ADVERTISEMENT
Tags: