Fotbal intern

Stadionul Steaua este gata! Gică Popescu, reacție de la recepție: „Templul fotbalului românesc”. Video

Stadionul Steaua este gata Gica Popescu reactie de la receptie Templul fotbalului romanesc Video
ADVERTISEMENT

Recepția stadionului Steaua are loc vineri, 27 noiembrie, la ora 19:00. La eveniment vor lua parte atât prim-ministrul României, Ludovic Orban, cât și ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan.

Arena din complexul Ghencea este prima care a fost terminată dintre cele ridicate pentru Campionatul European de anul viitor. După recepție, stadionul va fi administrat de CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

Comandantul Clubului Sportiv al Armatei, Mădălin Hîncu, a declarat că, cel mai probabil, stadionul Steaua va fi inaugurat cu un meci în luna mai a anului viitor. Există însă șanse ca prima partidă pe noua arenă să se dispute mai devreme.

Sursa foto: George Călin / Inquam Photos
Sursa foto: George Călin / Inquam Photos

UPDATE, 27 octombrie, ora 19:30 / Gică Popescu a oferit primele declarații în cadrul unei conferințe de presă susținută cu ocazia recepției noii arene din Ghencea: „E un moment extrem de emoționant, mai ales că am fost coordonator al proiectului pentru Euro 2020. Stadionul Steaua a fost templul fotbalului românesc, unde Generația de Aur și Steaua au făcut marile performanțe”.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 noiembrie, ora 19:05 / Printre numele importante care și-au făcut prezența la festivitatea de recepție a noii arene Steaua se numără și oameni precum Gică Popescu sau premierul Ludovic Orban. Este prezent în Ghencea și George Ogăraru, cel care s-a oprit pentru a analiza macheta noii arene finalizate pe parcursul ultimelor săptămâni.

Steaua are stadionul gata. Când s-ar putea juca primul meci în Ghencea

Prima partidă pe care o găzduiește noua arenă din Ghencea ar putea fi chiar derby-ul din Liga 3, CSA Steaua – FCSB 2, programat în martie 2021, odată cu revenirea meciurilor din cel de-al treilea eșalon.

ADVERTISEMENT

„Militarii” sunt pe primul loc în seria a patra din Liga 3. Au 26 de puncte, cu două mai multe decât echipa a doua a liderului din Liga 1.

Există însă și varianta inaugurării stadionului în luna aprilie, așa cum s-a întâmplat și cu vechea arenă. Pe 9 aprilie 1974 s-a jucat pentru prima dată pe fostul Ghencea, astfel că CSA ia în calcul organizarea unui eveniment în aceeași zi, la o distanță de 47 de ani.

ADVERTISEMENT

Caracteristicile noului stadion Steaua

  • Capacitate: 31.254 de locuri;
  • Cost: 94.700.000 euro
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație;
  • Restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă;
  • Suprafața construită este de 82.000 mp, de la 70.000 mp; spații de antrenament pentru alte sporturi.

Oprița vrea să joace cu FCSB 2 pe Ghencea

Daniel Oprița, antrenorul Stelei, a fost cel care a anunțat că primul meci oficial pe noul stadion ar putea fi chiar cel cu FCSB 2. În tur, „militarii” au câștigat greu în complexul de la Berceni, scor 2-1.

„S-a terminat turul de campionat, acum facem doar antrenamente. Returul începe pe 13 martie, când avem meci cu FCSB. Sunt șanse să inaugurăm stadionul odată cu meciul cu FCSB 2, în prima etapă a returului. Sperăm să fie și spectatori, ar fi frumos, chiar dacă sunt șanse mici să putem juca cu spectatori”, a declarat Daniel Oprița pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT