Fotbal international

Stadionul Wembley nu va fi vândut! Miliardarul care oferea 600 de milioane de lire s-a răzgândit

17.10.2018 | 18:41
Stadionul Wembley nu va fi vandut Miliardarul care oferea 600 de milioane de lire sa razgandit

Federația Engleză de Fotbal a fost la un pas să vândă stadionul Wembley lui Shahid Khan, miliardarul excentric care o patronează pe Fulham. Acesta înaintase o ofertă de 600 de milioane de lire sterline și bătuse palma cu oficialii englezi, dar s-a răzgândit în ultimul moment, după discuții îndelungate cu reprezentanții Federeației, care au anunțat oficial că stadionul Wembley nu va fi vândut.

“La începutul acestui an, Federația Engleză a primit o ofertă oficială din partea lui Shahid Khan pentru a cumpăra stadionul Wembley. A fost o ofertă foarte credibilă, pe care am luat-o în considerare. Shahid Khan ne-a informat azi că își va retrage oferta și îi respectăm decizia”, a transmis Martin Glenn, președintele Federației, prin intermediul unui comunicat.

Stadionul Wembley nu va fi vândut miliardarului care oferea 600 de milioane de lire sterline

Patronul celor de la Fulham a susținut, în momentul în care a înaintat oferta de 600 de milioane de lire sterline, că achiziționarea stadionului Wembley va debloca fonduri care vor ajuta la dezvoltarea facilităților din fotbal în comunitățile din Anglia, considerând că decizia va fi salutată de toți oamenii din fotbalul englezesc. “În cadrul unei întâlniri cu domnul Khan, acesta ne-a exprimat faptul că, în lipsa unui sprijin venit din partea oamenilor din fotbal, decizia de a cumpăra stadionul ar putea fi una care să divizeze comunitatea, astfel că a decis să își retragă oferta”, mai transmite Federația.

Negocierile cu miliardarul pakistanez i-au adus pe reprezentanții fotbalului britanic la concluzia că încă mai sunt multe lucruri de făcut pentru îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a jocului. “Vom continua să lucrăm împreună pentru a identifica noi căi inovative de investiții în facilitățile din fotbal în viitor”, a mai scris Martin Glenn. Stadionul Wembley a fost reconstruit și și-a deschis porțile în anul 2007, iar de atunci a fost casa echipei Tottenham, care și-a construit între timp propriul stadion.