Fotbal intern

Staff de Liga 1 pentru gruparea “lupilor”. Cum se va numi noua echipă din Ploieşti

Noua echipă din Ploieşti s-a înscris oficial în Liga A Prahova, cu un staff tehnic şi administrativ de nivelul Ligii I! Formaţia ploieşteană va activa în sezonul 2016-2017 sub titulatura...
01.08.2016 | 08:32
Staff de Liga 1 pentru gruparea lupilor Cum se va numi noua echipa din Ploiesti

Noua echipă din Ploieşti s-a înscris oficial în Liga A Prahova, cu un staff tehnic şi administrativ de nivelul Ligii I! Formaţia ploieşteană va activa în sezonul 2016-2017 sub titulatura de Petrolul 52, pînă la radierea societăţii administrate de Daniel Capră.

După începerea procedurii de faliment în cazul societăţii conduse de Daniel Capră, fostele glorii ale clubului, alături de ultraşii ploieşteni, reuniţi în „Uniunea Suporterilor Petrolişti”, de noua administraţie locală şi de cîţiva oameni de afaceri au pus bazele unui nou Petrolul, care să pornească la drum din primul eşalon judeţean.

Mircea Dridea, fostul mare atacant al Petrolul şi al echipei naţionale, din anii ‘60, preşedinte onorific, Cristi Vlad (39 ani, fost mijlocaş cu peste 100 de prezenţe pentru Petrolul în toate competiţiile) – preşedinte executiv, şi Octavian Grigore (52 ani, fost fundaş central al găzarilor, a evoluat întreaga carieră pentru Petrolul, strângând 467 de prezenţe) – antrenor principal, aceasta este structura la vîrf a noii echipe a Petrolului. Tavi Grigore il va avea ca secund pe Nae Constantin, fostul fundas al FCP si Rapid, iar antrenor cu portarii va fi Gheorghe Liliac, fostul mare goalkeper al “găzarilor”.

„Ştim ce mare responsabilitate am primit din partea Uniunii Suporterilor Petrolişti. Sunt emoţionat, dar, în acelaşi timp, conştient de importanţa acestui moment. Eu şi Tavi sîntem pe aceeaşi lungime de undă şi vrem să formăm o nouă entitate transparentă, atât din punct de vedere economic cît şi sportiv. Avem alături de noi toate fostele glorii, dar şi supoterii care şi-au arătat disponibilitatea morală şi financiară de a ne ajuta în demersul nostru”, a subliniat preşedintele echipei, Cristi Vlad.

„Pentru moment, sîntem la etapa de iniţiere, de formare. Vom pleca de la zero, întrucât, chiar şi la acest nivel, indiferent de cîţi bani ai avea la dispoziţie, nimeni nu-ţi poate garanta obţinerea unor promovări în lanţ. Suntem, însă, optimişi că vom găsi resursele financiare pentru a putea duce mai departe acest proiect, urmând să îmbunătăţim lotul de jucători în fiecare pauză competiţională, dar fără a efectua schimbări masive. Dorim să construim un nucleu puternic, format din jucători ploieşteni, dar şi din judeţ, pentru că, în cel mai scurt timp posibil, să vorbim din nou despre Petrolul ca fiind vârful piramidei prahovene”, a completat antrenorul Tavi Grigore.

Joacă pe „Ilie Oană”

În noul sezon al Ligii A Prahova, care va demara în weekendul 13-14 august, noua entitate fotbalistică din oraşul Ploieşti va juca sub denumirea de A.S. Petrolul 52, dar va beneficia de sigla, mărcile şi culorile vechiului club, care vor fi pasate de către Primărie printr-o hotărîre de Consiliu Local. Noua formaţie va juca pe Stadionul „Ilie Oană”, dar, pînă la radierea definitivă din Registrul Comerţului a vechii societăţi, a lui Daniel Capră, nu va putea evolua sub numele de FC Petrolul. Acest lucru se va întîmpla, cel mai probabil, în vara anului viitor, dar oamenii implicaţi în cadrul noului proiect speră ca echipa să obţină dreptul de a purta numele „clubului mamă” începînd cu pauza de iarnă din Liga A Prahova.