“Stăm cu lumînarea aprinsă şi sperăm să fim la baraj”

Marius Lăcătuş a acordat un interviu pentru FANATIK în care a vorbit despre şansele echipei naţionale de a se califica la Campionatul Mondial din Brazilia, dar şi despre iminenta revenire în...
12.10.2013 | 20:07
Stam cu luminarea aprinsa si speram sa fim la baraj
ADVERTISEMENT

Marius Lăcătuş a acordat un interviu pentru FANATIK în care a vorbit despre şansele echipei naţionale de a se califica la Campionatul Mondial din Brazilia, dar şi despre iminenta revenire în fotbalul românesc ca antrenor al grupării de ligă secundă CSMS Iaşi.

– Salut Marius! Mulţumit de rezultatul partidei cu Andorra?

– Nu am văzut meciul, am fost plecat la Madrid cu nişte treabă. Părerea mea este că 4-0 nu este un rezultat rău, dacă ţinem cont că Olanda s-a impus acolo la o diferenţă de doar două goluri. Au fost comentarii în ţară, nemulţumiri vizavi de scor şi din cauza faptului că Turcia s-a impus în Estonia, pentru că dacă rezultatul era altul, unul favorabil nouă, era sărbătoare în România.

ADVERTISEMENT

– Mergem la baraj?

– Şanse de calificare sînt, însă, în proporţie foarte mare, nu mai depindem de noi, ci de rezultatul Olandei din Turcia. Din păcate.

– Crezi că Olanda poate încurca Turcia?

– Am observant şi eu că se vorbeşte foarte mult că Olanda nu ar da totul în Turcia. Trebuie să recunoaştem, nu s-au forţat deloc nici cu Ungaria, i-au bătut cu doar 8-1 (rîde). Să stăm liniştiţi, Olanda va juca la adevărata valoare în Turcia, nu se va face de rîs. Au nevoie de victorie pentru a fi capi de serie şi vor aborda partida cît se poate de serios. Bine, se poate întîmpla ca Turcia să prindă o seară extraordinară, să reuşească victoria, însă eu sînt optimist că vom merge la baraj.

ADVERTISEMENT

– Merităm să participăm la Campionatul Mondial?

– La începutul acestei campanii, porneam cu şansa a treia, chiar a patra. Iată că am ajuns pînă aici şi cu o etapă înainte de finalul preliminariilor avem şanse la calificare. Eu zic că domnul Piţurcă şi băieţii au făcut o treabă foarte bună, dacă mai avem şanse de calificare cu o etapă înainte de finalul preliminariilor. Măcar stăm cu lumînarea aprinsă şi sperăm pînă în ultimul minut la baraj. Totuşi, să nu ne bucurăm, pentru că nu sîntem la Campionatul Mondial dacă Turcia se încurcă şi noi batem Estonia. Sînt nişte echipe foarte bune clasate pe locul doi în acest moment şi ne va fi foarte greu. Dar să ajungem noi mai întîi la baraj.

“Nu e o ruşine să antrenezi în liga a doua”

– Te-ai înţeles cu CSMS Iaşi?

– M-a sunat Florin Prunea, luni ajung în ţară şi vom mai discuta mici detalii. Sînt şanse mari să antrenez la Iaşi. Îmi place proiectul lor, nu sînt probleme de ordin financiar, nu sînt întîrzieri la salarii sau prime. Situaţia este una stabilă, propice performanţei. Aştept să port discuţia finală cu şefii, să semnez şi să mă apuc de treabă.

ADVERTISEMENT

– Ai antrenat Steaua. Nu este un pas înapoi să antrenezi în eşalonul secund?

– Nu este o ruşine să antrenezi în Liga 2. Îmi voi face meseria cum trebuie, voi munci enorm, îmi doresc să ajung cît mai sus. Nu toţi foşti mari internaţionali au ajuns să antreneze în Liga I, sînt doar 18 locuri vacante. Uite, Viorel Moldovan a fost un mare international şi nu i-au căzut galoanele să antreneze Rapidul în Liga II. Iaşiul este un oraş  cu tradiţie în fotbal, merită o echipă în Liga I.

– Cum a primit familia vestea revenirii tale în ţară?

– Au trecut aproape doi ani de cînd nu am mai antrenat, e o perioadă lungă, am decis că este momentul să reintru în circuit. Familia este ceva sensibil pentru mine, nu vreau să dezvolt acest subiect. Din păcate, soţia şi fata mea vor rămîne la Oviedo, eu voi fi în România. Mă doare sufletul, însă în viaţă este nevoie de sacrificii, important este ca lucrurile să meagă bine, viaţa mă va răsplăti la un moment dat.

ADVERTISEMENT

– Cum vezi lupta pentru promovare?

Am urmărit în această perioadă mai mult Liga I, pentru că din eşalonul secund se pot vedea la televizor doar meciurile Rapidului şi Craiovei. Sînt trei, patru echipe care se luptă pentru promovare în Seria I: Rapidul, Iaşiul, Clinceniul…Eu îmi doresc ca Iaşiul, în cazul în care voi deveni şi în acte antrenorul lor, să practice un joc bun şi spectaculos.

 

 

ADVERTISEMENT