Sporturi

BIG STAN, “ucigaşul” lui Nole : “Am făcut MECIUL VIEŢII mele!”

UPDATE 21:23 / După meci, „Stan” Wawrinka a declarat, extrem de emoţionat, în faţa fanilor din Paris: "A trebuit să joc cel mai bun tenis al carierei azi. Am jucat cu Novak şi am reuşit....
08.06.2015 | 00:00
BIG STAN ucigasul lui Nole  Am facut MECIUL VIETII mele

UPDATE 21:23 / După meci, „Stan” Wawrinka a declarat, extrem de emoţionat, în faţa fanilor din Paris: “A trebuit să joc cel mai bun tenis al carierei azi. Am jucat cu Novak şi am reuşit. Cred că am făcut meciul vieţii mele. Este uluitor ce am reuşit azi pe teren. Bine-nţeles că trebuie să mulţumesc echipei mele, mai ales lui Magnus Norman, antrenorul meu care m-a ajutat atît de mult în carieră. E ceva imens că am reuşit să iau două trofee de Mare Slem în doi ani. Pentru mine era o provocare şi să ajung în finală, dar să o şi cîştig… Cred că am meritat să cîştig azi. Cei din tribună au fost extraordinari, m-au susţinut fantastic, le mulţumesc tuturor pentru asta”.

********************************************************************************************************************************

UPDATE 21:09 / La ceremonia de premiere locul 1 mondial ATP avea lacrimi în ochi: “Voi fi scurt, vreau să îl felicit pe Stan, pe echipa lui, pe familia lui. E greu pentru mine să vorbesc acum, după această finală. Sînt lucruri mai importante în viaţă decît o victorie în tenis. Ce este important este caracterul, respectul, şi tu, Stan, ai dovedit asta. Ai dovedit că ai caracter şi că eşti puternic, ai meritat această victorie. Vreau să le mulţumesc celor din echipa mea că sînt alături de mine, că mă susţin. De asemenea şi fanilor din Paris, care m-au aplaudat minute în şir la fiecare meci. Voi continua să lupt şi sper că într-o zi o să cîştig aici, la Roland Garros”.

************************************************************************************************************************************

Stanislas Wawrinka este noul cîştigător de la Roland Garros! Elveţianul s-a impus în finala cu Novak Djokovic în patru seturi, scor 4-6, 6-4, 6-3, 6-4.

Acesta este al doilea turneu de Mare Şlem din cariera lui Wawrinka, după cel de la Australian Open, cîştigat sezonul trecut, într-o finală cu Rafael Nadal. 

Novak Djokovic are în continuare un complex la Roland Garros, aceasta fiind a treia finală la rînd pierdută la Paris.

**************************************************************************************************************************************

Pentru a doua oară în ultimii 11 ani, Rafa Nadal nu se va afla în finala de la Roland Garros. În 2009, Roger Federer a profitat de ocazie şi a luat singurul său titlu la French Open. Astăzi, Novak Djokovici are şi el şansa să scrie o nouă pagină importantă în ist0ria tenisului şi să devină al optulea cîştigător al tuturor turneelor de Grand Slam, după Fred Perry, Don Budge, Rod Laver, Roy Emerson, Andre Aggasi, Roger Federer şi Rafael Nadal. Pentru Djokovici, ar fi al nouălea turneu de mare şlem, ceea ce l-ar urca pe locul opt din acest punct de vedere, ierarhie condusă de Roger Federer, cu 17 titluri.

Wawrinka, şansa celui de-al doilea titlu

Cel mai important rezultat al carierei pentru Stanislas Wawrinka este titlul de la Australian Open, obţinut în 2014. Este, de altfel, singura finală de Grand Slam disputată în carieră, înaintea celei pe care o are de jucat astăzi. La Antipozi, anul trecut, Wawrinka a trecut în sferturile de finală chiar de Novak Djokovici, după un meci epic, terminat cu 9-7 în setul decisiv, pentru ca în cele din urmă să reuşească să treacă de Rafa Nadal în ultimul act. Partida se va disputa de la ora 16:00 şi va fi transmisă de Eurosport.

Djokovici domină clar întîlnirile directe

Disputele dintre Novak Djokovici şi Stanislas Wawrinka au devenit deja adevărate clasice în circuitul ATP. Cei doi s-au întîlnit pînă acum de 20 de ori, iar scorul general este de 17-3 în favoarea sîrbului. În afara victoriei de la Melbourne, Wawrinka s-a mai impus de două ori în primele trei meciuri disputate între cei doi, toate în 2006. Au urmat apoi 14 victorii consecutive pentru Djokovici, înainte de thrillerul de cinci seturi de la Australian Open, cînd Stan a şi cîştigat trofeul. Pe zgură, cei doi s-au întîlnit de şase ori, iar elveţianul a reuşit o singură dată să se impună, chiar la prima întîlnire dintre cei doi, la Umag, Croaţia.

Wawrinka urcă spectaculos în clasamentul ATP

În ediţia din 2014 a Roland Garros, Stan Wawrinka a fost eliminat încă din primul tur, de Guillermo Garcia Lopez. Astfel, în acest sezon are asigurată o urcare importantă în clasamentul ATP. Dacă va reuşi să se impună la Paris, Wawrinka va urca de pe locul nouă pînă pe poziţia a patra, iar în cazul în care va părăsi terenul învins va fi pe şase începînd de luni.

1,11 este cota lui Novak Djokovici pentru victoria în finală

6,50 este cota lui Stan Wawrinka pentru victoria în finală