Sporturi

Stan “The MAN”! Povestea băiatului MĂCINAT de scandaluri care a cîştigat Roland Garros la o lună de la DIVORŢ!

Stanislas Wawrinka e omul momentului în tenisul mondial. Elveţianul a cîştigat turneul de Grand Slam de la Roland Garros după ce l-a învins pe Novak Djokovic în finală cu scorul de 4-6,...
09.06.2015 | 17:31

Stanislas Wawrinka e omul momentului în tenisul mondial. Elveţianul a cîştigat turneul de Grand Slam de la Roland Garros după ce l-a învins pe Novak Djokovic în finală cu scorul de 4-6, 6-4,6-3,6-4. Stan a revenit de la 0-1 la seturi şi l-a bombarat pe liderul mondial, reverul cu o singură mînă fiind lovitura letală a elveţianului. 

Performanţa e cu atît mai importantă cu cît Stan a avut probleme familiale înainte de turneul de la Paris. Elveţianul a divorţat de soţia lui, Ilham Vuilloud, o cunoscută vedetă TV din Ţara Cantoanelor. Wawrinka a avut o formă dezastruoasă după despărţirea de soţia lui, ieşind repede din turneele Masters de la Madrid şi Roma, premergătoare celui de la Roland Garros.

Scandal înainte de Roland Garros

Turneul de la Paris nu a început deloc bine pentru Wawrinka. Site-ul oficial al turneului i-a făcut o prezentare atipică elveţianului, în care accentul a fost pus pe problemele personale cu care se confruntă jucătorul, cu multe detalii din viaţa privată a lui Stan. În materialul de prezentare, era detaliat divorţul prin care a trecut campionul elveţian, dar şi faptul că separarea i-a afectat rezultatele.

VEZI FOTO SUS ÎN GALERIE 

După meciul din turul inaugural cîştigat fără probleme în faţa lui Marsel Ilhan, Stanislas a luat foc şi a comentat în termeni duri materialul apărut pe site-ul oficial de la Roland Garros şi a cerut ca cel responsabil de acel articol să fie dat afară: “Am citit şi eu articolul. Le-am spus oficialului că nu sînt încîntat să apară un astfel de articol de rahat despre mine. Cred că cel care a scris materialul trebuie concediat”, a declarat Wawrinka după meciul din primul tur.

Jurnalistul care a scris acel articol a fost concediat imediat după izbucnirea acestui scandal. Organizatorii şi-au cerut ulterior scuze pentru apariţia acelui material.

Motivul despărţirii, o altă jucătoare din circuit?

După despărţirea dintre Wawrinka şi Ilham Vuilloud, presa de scandal a lansat o serie de ipoteze privind motivele pentru care s-a produs această ruptură. Cea mai interesantă e aceea că Stan a părăsit-o pe nevastă şi pe fetiţa lor în vîrstă de 5 ani pentru Dona Vekic, jucătoare în vîrstă în 18 ani.

VEZI FOTO SUS ÎN GALERIE 

Zvonul a fost lansat din tabăra sportivei din Croaţia, însă nimeni nu a negat că ar fi vorba de o relaţie între cei doi jucători. Dona Vekic e pe locul 165 în clasamentul WTA şi a avut o evoluţie remarcabilă la Roland Garros, unde s-a oprit în turul 3.

Episod şocant! A plecat de acasă la sfatul antrenorului 

În anul 2011, Stan l-a numit antrenor pe Peter Lundgren. Tehnicianul suedez l-a pregătit pe Marat Safin în anii săi de glorie şi era cunoscut ca fiind o mînă de fier. La scurt timp după ce a început colaborarea dintre cei doi, Lundren i-a dat un sfat surprinzător: i-a spus să se concentreze 100% pe tenis şi să lase orice fel de interferenţă.

VEZI FOTO SUS ÎN GALERIE 

Astfel, Stan Wawrinka a plecat de acasă spunîndu-i soţiei să se descurce singură cu copilul în vîrstă de un an. Presa din Elveţia scrie că de acolo ar fi început disensiunile dintre cei doi, care au culminat cu divorţul din luna aprilie a anului 2015.

Descătuşat după finala de la Roland Garros

După finala cîştigată la Paris împotriva lui Djokovic, “Stanimal” a declarat că a fost o perioadă infernală pe toate planurile: “A trebuit să fac multe sacrificii. Am muncit enorm şi mi-am relaxat mintea, m-am concentrat doar pe ceea ce am avut de făcut. Sînt încă surprins de faptul că am reuşit să cîştig. În urmă cu două luni nu eram deloc în formă, a fost un moment greu de tot pentru mine. Să spui că acum sînt campion la Roland Garros e o nebunie”, a declarat Wawrinka după finală.

Elveţianul a fost lăudat şi de adversarul său din finală, Novak Djokovic: “Îmi pare rău că nu am cîştigat, însă astăzi Stan a fost jucătorul mai bun şi curajul său a fost răsplătit”

Coincidenţe stranii

Stan “The Man” e singurul jcuător de tenis cu procentaj 100% în finalele de Grand Slam. Elveţianul a jucat două finale şi le-a cîştigat pe ambele. În 2014, Wawrinka l-a învins pe Rafa Nadal în ultimul act la Australian Open, iar în 2015 la Roland Garros a venit victoria cu Djokovic. Între cele două victorii există o serie de similitudini:

1. În ambele turnee cîştigate, Wawrinka l-a eliminat pe Federer în sferturile de finală şi pe principalul favorit în finală, în 2014 Nadal şi în 2015 Djokovic.

2. Nadal a pierdut a 3-a finală de Australian Open împotriva lui Wawrinka. Djokovic a pierdut a 3-a finală de la French Open tot în faţa lui Wawrinka.

3. Ambele finale au fost cîştigate în 4 seturi

4. De fiecare dată a fost cap de serie numărul 8

5. De fiecare dată după victoria din Grand Slam, Wawrinka a urcat 5 poziţii în ierarhia mondială.

Şorţul urît de toată lumea va fi dat muzeului de la Roland Garros

Stan Wawrinka a surprins pe toată lumea cu echipamentul de joc de la Paris din acest an. Elveţianul a purtat un şorţ de culoare siclam cu multe liniuţe de diferite culori. Toată lumea l-a criticat pentru alegerea făcută, însă la final s-a dovedit că pantalonii mai neobişnuiţi i-au purtat noroc.

Elveţianul şi-a etalat pantalonii scurţi la conferinţa de presă de după finala cu Djokovic, alături de trofeul suprem. Mai mult, după finală, Stanimal a declarat că pantalonii vor fi expuşi în muzeul de la Roland Garros, astfel că toată lumea îi va putea “admira”. VEZI VIDEO AICI: