Stanciu are Cehia la picioare. “Fără discuţie, e cel mai bun!”

Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
06/04/2018, 16:29
Stanciu are Cehia la picioare. “Fără discuţie, e cel mai bun!”

Nicuşor Stanciu a avut nevoie de numai două luni pentru a deveni jucătorul cel mai apreciat din prima divizie a Cehiei. Internaţionalul român  a fost transferat în iarnă de la Anderlecht de către Sparta Praga pe o sumă record pentru fotbalul din această ţară, 9 milioane euro cu tot cu bonusuri.

Sparta, care are acum un patron chinez, a investit enorm, având ca obiectiv să încheie pe locul secund, după Viktoria Plzen, pentru a prinde preliminariile Chammpions League. Însă, cu toate că Stanciu a fost clar motorul echipei, pregătite la început de către Andrea Stramaccioni şi acum de Pavel Hapal, Sparta a dezamăgit şi este scoasă din lupta pentru locul 2.                             

Stanciu a marcat patru goluri în şase meciuri

Stanciu a marcat, a oferit pase de gol, a tras echipa după el, dar echipa nu a obţinut victoria decât la debutul românului, cu Slovan Liberec, meci în care a şi marcat. Au urmat cinci egaluri, dintre care cel mai important şi mai dureros a fost meciul direct cu Slavia Praga, în care Sparta, cu un Stanciu demenţial, a avut 3-0 şi a fost egalată în ultimele secunde. În total are patru goluri, ultimul marcat la Teplice.

Jurnaliştii cehi votează în unanimitate pentru faptul că Nicuşor Stanciu este cel mai bun transfer al iernii: ”Cel mai bun jucător al primăverii? Fără nicio discuţie, Nicolae Stanciu. Românul a demonstrat că Sparta nu s-a chinuit degeaba să îl transfere. A avut o evoluţie senzaţională contra Slaviei Praga. Chiar şi aşa, conducerea clubului aşteaptă şi mai mult spectacol de la Stanciu”.


 

Închide ×