Sport

Fanatik a anunţat toate sumele mutării lui Stanciu la Sparta

Anderlecht a acceptat ca Nicolae Stanciu să plece la Sparta Praga. Suma pe care o vor primi belgienii e incredibilă.
10.01.2018 | 20:13
Fanatik a anuntat toate sumele mutarii lui Stanciu la Sparta
ADVERTISEMENT

UPDATE. Anamaria Prodan, agentul lui Nicolae Stanciu, a oferit ultimele detalii despre transferul mijlocaşului la Sparta Praga. “Duminică vine şi Stanciu la Praga şi sperăm să rezolvăm. Transferul este făcut 99%. Mai sunt câteva lucruri de pus la punct. E vorba de nişte bonusuri, salariul lui. Este un transfer definitiv. Cluburile au crezut că le e mai uşor dacă negociază cu o femeie, însă negociem dur. Nu e un pas înapoi transferul în Cehia”.


UPDATE. Transferul lui Nicolae Stanciu la Sparta Praga este ca şi rezolvat, suma pentru care se va face fiind cea anunţată de FANATIK.RO acum câteva zile, circa 8 milioane de euro. Anderlecht va primi 5 milioane de euro acum şi încă 3,2 milioane de euro din clauzele stipulate în contract. Informaţia este confirmată şi de presa cehă şi de cea belgiană. Stanciu va semna în această seară, alături de impresarul său Anamaria Prodan, contractul cu Sparta.

ADVERTISEMENT

După cum FANATIK.RO a anunţat în exclusivitate (VEZI DETALII AICI), Nicolae Stanciu este dorit cu insistenţă de echipa lui Bogdan Vătăjelu. Iniţial, belgienii au refuzat prima ofertă pe care Sparta le-a făcut-o, deşi ajunseseră la o înţelegere verbală pentru suma de 6.000.000 de euro şi un procent de 20% dintr-un următor transfer. Deşi cele două părţi au ajuns la un acord, belgienii s-au răzgândit când au văzut oferta scrisă, realizând că pierd prea mulţi bani.

“Este imposibil să recuperăm toţi banii investiţi. Câteodată câştigi, altădată pierzi. Transferul se poate realiza în câteva ore, dar oferta de la Sparta este momentan prea mică. Dacă nu vor creşte suma de bani, atunci Stanciu va rămâne la noi sau va ajunge la alt club”, a spus managerul lui Anderlecht, Herman Van Holsbeeck.

ADVERTISEMENT

Cât vrea Anderlecht

FANATIK.RO a aflat care este suma pe care belgienii sunt dispuşi să-l lase pe Stanciu să plece în Cehia. Anderlecht solicită 8.000.000 de euro şi aceleaşi procente de 20% în schimbul celui mai scump jucător din istoria campionatului belgian. Şi jucătorul s-a înţeles cu cehii, urmând ca angajamentul să fie valabil pe trei ani, în care să primească 1 milion de euro pentru fiecare sezon. Agentul internaţionalului român spune că mutarea este pe punctul de a se face:

”În acest moment Stanciu este la discuţii. Este o chestie de ore. Avem încă două opţiuni. Trebuie să alegem foarte bine. Fiind oferte din mai multe ţări, trebuie să ne gândim. Sunt din ţările arabe oferte. Până acum am declinat două oferte din Arabia Saudită. Are din Europa încă 3 oferte. Ceva foarte bun, unde jucătorii români au jucat foarte puţin. Undeva bine. Una dintre ele este un colos de echipă. Laur l-a dorit foarte mult, dar am refuzat ofertele de acolo. Variantă de împrumut avem 10 oferte.

ADVERTISEMENT

Am anunţat oficial că nu mai rămâne acolo. Este 99,9% rezolvat transferul la Sparta Praga. Nu va avea salariu mai mic ca la Anderlecht”, a spus Anamaria Prodan.