Fotbal international

Veste proastă pentru Contra: Stanciu s-a accidentat și a fost schimbat în Bohemians-Sparta 1-1. Video

24.08.2018 | 22:47
Veste proasta pentru Contra Stanciu sa accidentat si a fost schimbat in BohemiansSparta 11 Video

Selecționerul Cosmin Contra primește o veste proastă înainte de meciurile pe care reprezentativa României urmează să le dispute în cadrul Ligii Națiunilor. Nicușor Stanciu s-a accidentat în meciul Bohemians – Sparta Praga și a fost schimbat la pauză. Jucătorul român a fost văzut pe finalul meciului în timp ce ținea o pungă de gheață pe picior, semn că acesta a fost motivul schimbării sale. Bohemians – Sparta Praga s-a terminat 1-1, la capătul unui meci în care toți cei 4 români din lotul Spartei au început titulari.

Bohemians și Sparta Praga s-au duelat în etapa a 6-a a campionatului Cehiei, praghezii având șansa de a urca pe prima poziție în clasament în cazul unei victorii. Tehnicianul celor de la Bohemians a început meciul cu: Vales – Dostal, Bederka, Smid, Bartek – Reiter, Krch, Hasek, Vanicek – Yusuf, Masek. Sparta Praga a avut la start următorul 11: Niță – Chipciu, Kaya, Radakovic, Vătăjelu – Stanciu, Kanga, Frydek, Plavsic – Tetteh, Sural.

După ce a fost eliminată rușinos din Europa, trupa lui Zdenek Scasny se concentrează acum pe competițiile interne. Sparta a făcut deplasarea la Bohemians după 5 meciuri în care a reușit 4 victorii și un egal. A început partida în atac și a condus vreme bună ostilitățile în teren, iar Nicușor Stanciu a fost aproape de deschiderea scorului în minutul 25, când a preluat controlul balonului, a trecut de un adversar și a șutat, mingea trecând însă pe lângă poartă.

Stanciu s-a accidentat și a fost schimbat la pauză

Scorul a rămas 0-0 până la pauză, iar repriza secundă a început fără Nicușor Stanciu în teren. Locul românului a fost luat în teren de Michal Sacek, o decizie care nu a fost înțeleasă de fanii Spartei. Golul a venit în minutul 61, când Josef Sural a executat perfect o lovitură liberă de la 17 metri, în dreapta portarului advers, care nu a avut nicio șansă. Bogdan Vătăjelu a fost și el înlocuit în minutul 81, iar Nicușor Stanciu a fost văzut în timp ce ținea o pungă de gheață pe picior, semn că s-a accidentat și acesta a fost movitul schimbării după primele 45 de minute. Bohemians a egalat în minutul 87, după o centrare care a depășit defensiva oaspeților și în urma căreia mingea a ajuns în cele din urmă Zaviska, iar acesta nu l-a iertat pe Florin Niță.

Scorul a rămas neschimbat până la final, iar Bohemians – Sparta Praga s-a terminat 1-1. În urma acestui rezultat, Sparta ocupă locul 2 în clasament, cu 14 puncte, la doar o lungime de undă de liderul Plzen, dar cu un meci în plus disputat. Cu acestă remiză, Sparta continuă seria de meciuri fără înfrângere în fața celor de la Bohemians. Până la partida de vineri, în ultimele 10 confruntări directe praghezii reușiseră 6 victorii, în timp ce 4 meciuri s-au terminat la egalitate. Bohemians se află acum pe locul 8 în campionat, cu 8 puncte.

Accidentarea lui Nicușor Stanciu îi dă bătăi de cap selecționerului Cosmin Contra. Încă nu se știe cât de gravă este accidentarea jucătorului român, însă Contra trebuie să se gândească din timp la alternative, având în vedere că se apropie partidele din luna septembrie cu Muntenegru și Serbia, din cadrul Ligii Națiunilor.