Sport

Nicuşor Stanciu şi Wuhan Three Towns, la egalitate de puncte cu Shandong Taishan! Cum se face departajarea în lupta pentru titlul din China

Cu două etape înainte de finalul sezonului din China, Wuhan Three Towns, echipa lui Nicuşor Stanciu, şi Shandong Taishan sunt la egalitate de puncte în fruntea clasamentului.
23.12.2022 | 17:45
Nicusor Stanciu si Wuhan Three Towns la egalitate de puncte cu Shandong Taishan Cum se face departajarea in lupta pentru titlul din China
Nicuşor Stanciu continuă lupta pentru titlul de campion al Chinei
ADVERTISEMENT

Wuhan Three Towns, echipa lui Nicuşor Stanciu, a ratat şansa de a se distanţa de Shandong Taishan, contracandidata în lupta la titlul de campioană a Chinei. În etapa a 32-a, ambele formaţii au pierdut şi au rămas la egalitate de puncte, cu două runde înainte de finalul sezonului.

Nicuşor Stanciu şi Wuhan Three Towns se luptă cu Shandong Taishan pentru titlul de campioană a Chinei

Vineri, Wuhan Three Towns a fost învinsă de Chengdu Rongcheng, scor 0-1, în timp ce Shandong Taishan a pierdut pe terenul lui Shanghai Port, scor 0-2. Lupta pentru titlul de campioană a Chinei se anunţa încrâncenată, din moment ce Wuhan şi Shandong sunt la egalitate de puncte, ambele cu câte 72.

ADVERTISEMENT

Dacă egalitatea va rămâne şi la finalul sezonului, din care mai sunt de disputat două runde, primul criteriu este legat de rezultatele directe dintre Wuhan Three Towns şi Shandong Taishan. Cum ambele partide din campionat s-au terminat la egalitate, cu acelaşi scor, 1-1, următorul criteriu de departajare este mai neobişnuit.

Departajarea între cele două echipe va fi făcută în funcţie de clasamentul din campionatul de tineret (U19) al Chinei. Criteriul de departajarea a fost impus prima oară în sezonul 2018.

ADVERTISEMENT

Nicuşor Stanciu a ratat ultimul meci al lui Wuhan Three Towns

Nicuşor Stanciu a fost eliminat în prelungirile meciului cu Dalian Pro, după ce a văzut al doilea cartonaş galben în minutul 90+3, şi a fost suspendat pentru partida cu Chengdu Rongcheng.

Wuhan Three Towns mai are de disputat meciurile cu Tianjin Jinmen Tiger (locul 8) şi cu Zhejiang Professional (locul 3), în timp ce Shandong Taishan le va întâlni pe Beijing Guoan (locul 6) şi pe Meizhou Hakka (locul 6).

ADVERTISEMENT

Wuhan Three Towns şi Shandong Taishan se vor duela şi în Cupa Chinei, în sferturile de finală, într-o dublă manşă programată pe 4 şi 7 ianuarie 2023.

Campioana Chinei merge direct în grupele Ligii Campionilor Asiei

Campioana Chinei se va califica direct în grupele Ligii Campionilor Asiei, pentru sezonul 2023-2024, în timp ce echipele de pe locurile 2 şi 3 vor juca în preliminariile competiţiei.

ADVERTISEMENT

Transferat în 2022 de Wuhan Three Towns, Nicuşor Stanciu are 9 goluri şi 11 pase decisive în cele 26 de meciuri jucate în prima ligă a Chinei. Internaţionalul român a fost cumpărat cu 4.000.000 de euro, de la Slavia Praga, de liderul campionatului chinez.

ADVERTISEMENT