Sport

Transferul lui Nicolae Stanciu în China, un pas înapoi în carieră: „Se duce acolo doar pentru bani!”

MM Stoica a analizat plecarea lui Nicușor Stanciu de la Sparta Praga în campionatul Chinei și crede că este vorba despre o decizie legată de partea financiară.
27.01.2022 | 22:30
Transferul lui Nicolae Stanciu in China un pas inapoi in cariera Se duce acolo doar pentru bani
Transferul lui Nicolae Stanciu în China, un pas înapoi în carieră. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Managerul general al FCSB-ului crede că Nicușor Stanciu împreună cu Vlad Chiricheș sunt fotbaliștii de neînlocuit din lotul naționalei, astfel că Edi Iordănescu ar putea să îl convoace pe „Nico” indiferent de campionatul în care merge mijlocașul.

Mihai Stoica l-a lăudat și pe Vlad Chiricheș, fundașul lui Sassuolo și al naționalei României, despre care spune că este un adevărat lider, indiferent de ciriticile primite de fotbalist în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Nicolae Stanciu în China, un pas înapoi în carieră

MM Stoica a analizat plecarea lui Nicușor Stanciu în campionatul Chinei și consideră că este o mutare făcută pentru salariul generos pe care urmează să îl primească la FC Wuhan, însă oficialul FCSB-ului nu subestimează evoluția fotbalistică din China.

„Dacă pleacă Stanciu, pleacă doar din punct de vedere financiar. Să câștigi în Europa 500.000 de euro și să te duci în China să iei vreo 2.000.000 de euro este avantajos.

ADVERTISEMENT

Lumea nu înțelege, China e într-un nivel avansat de dezvoltare, Shanghai e New York!”.

„Eu cred că e un jucător prea important pentru națională. L-ai adus pe Mitriță din SUA și să nu-l iei pe Stanciu din China? Mi-e greu de crezut. Chiricheș și Stanciu sunt jucătorii care pot fi de neînlocuit.

Chiricheș, ce nu înțeleg unii, e lider din naștere. El a fost vândut de noi la Tottenham, vândut de Tottenham la Napoli și vândut de Napoli la Sassuolo, deci nu pe gratis”, a mai spus MM Stoica, la TV TelekomSport.

ADVERTISEMENT

FC Wuhan este o formație din prima ligă din China, care se luptă pentru evitarea retrogradării, iar Nicușor Stanciu valorează mai mult decât întreg lotul echipei.

  • 7.000.000 de euro este cota de piață a lui Nicușor Stanciu, conform transfermarkt.com
  • 5.380.000 de euro este valoarea lotului lui FC Wuhan, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT

„Eu știu cum era văzut Chiricheș la Napoli!”

MM Stoica a continuat și l-a lăudat pe Vlad Chiricheș, despre care a amintit că a fost transferat doar pe bani, fără să semneze din postura de jucător liber de contract.

„Eu știu cum era văzut Chiricheș în vestiarul lui Napoli, e un mare lider. Dacă Chiricheș e sănătos, facem patru meciuri mari în primăvara asta, dacă nu o să avem probleme mari”, a mai spus MM Stoica.

Și când a ajuns Vlad Chiricheș de la Pandurii Târgu Jiu la FCSB, Gigi Becali a plătit nu mai puțin de 1.300.000 de euro pentru a-l aduce la echipă.

  • 32 de ani are Vlad Chiricheș
  • 2.500.000 de euro este cota de piață a lui Vlad Chiricheș, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT