Pariuri sportive

Standard, Barca, Atletico şi Roma nu au nici un punct pierdut

Standard Liege în Belgia, Atletico Madrid şi FC Barcelona în Primera Division şi AS Roma în Italia sunt singurele echipe din Europa din campionatele importante care au avut un start de record în...
30.09.2013 | 12:57
Standard Barca Atletico si Roma nu au nici un punct pierdut
ADVERTISEMENT

Standard Liege în Belgia, Atletico Madrid şi FC Barcelona în Primera Division şi AS Roma în Italia sunt singurele echipe din Europa din campionatele importante care au avut un start de record în  istoria cluburilor respective, acumulînd punctaje maxime. Cel mai bine stau foştii elevi ai lui Mircea Rednic, 27 de puncte din cele nouă etape disputate pînă acum, grupările spaniole au 21 de puncte din şapte runde, iar liderul din Serie A are 18 puncte după şase borne. Perspectivele cele mai mari de a continua pe această linie le au FC Barcelona şi Atletico, ambele avînd, cel puţin pe hîrtie, jocuri uşoare, pe teren propriu, în următoarea etapă, catalanii cu Valladolid şi madrilenii contra Celtei Vigo. În schimb, pentru Standard şi Roma vine momentul unor examene de foc, echipa din Liege are deplasare la Zulte-Waregem, iar gialorossi merg la Milano, pentru un foarte interesant meci împotriva lui Inter.

Susţinătorii lui Rednic i-au cerut iertare lui Guy Luzon

La sfîrşitul ediţiei anterioare de campionat, mai precis după play-off, preşedintele lui Standard, omul de afaceri Roland Duchatelet, mai că producea o revoltă a fanilor prin demiterea lui Mircea Rednic de pe banca tehnică şi aducerea israelianului Guy Luzon, care mai pregătise doar naţionala de tineret a ţării sale. Lui Rednic i s-au reproşat transferul celor doi jucători români, Adrian Cristea şi George Ţucudean în iarnă, ambii fiind eşecuri totale. ”Puriul” reuşise să califice pe Standard în play-off-ul Europa League, iar fanii nu uitau nici de trecutul său în alb-roşu, dar nu cel de la Dinamo, ci acela legat de anii petrecuţi pe ”Sclessin”, mitica arenă a lui Standard. Preşedintele Duchatelet însă s-a ţinut tare pe poziţii şi astăzi, cînd Standard uluieşte prin seria de succese pe bandă rulantă, aceiaşi fani şi-au cerut scuze faţă de conducere şi de tehnicianul israelian, devenit deja idol la Liege.

ADVERTISEMENT

Tata şi Simeone sunt deja recordmani

Oricît ar părea de ciudat pentru un club de anvergura Barcelonei, dar catalanii nu mai legaseră niciodată în istoria lor şapte victorii din şapte într-un debut de sezon în Primera Division. A reuşit-o acum Gerardo ”Tata” Martino, tehnicianul argentinian atipic fotbalului practicat de echipa blaugrana cu Pep Guardiola. A dispărut tiki-taka, dar toate nemulţumirile publicului legate de scăderea spectaculozităţii jocului sunt anulate de efectul rezultatelor, victoriile fiind clare şi marea majoritate, exceptînd acel 3-2 acasă cu Sevilla din etapa a treia, scos în minutul 93, fără drept de apel. Din cele 24 de goluri 11 sunt opera lui Lionel Messi, dar vom vedea acum ce idei tactice va fi Martino pentru a suplini lipsa pe cel puţin trei săptămîni a celui mai bun jucător al lumii, accidentat în partda de la Almeria.  Interesant este că şi Atletico şi-a stabilit recordul de puncte la început de campionat tot cu un antrenor din Ţara Tangoului, Diego Simeone, pentru care noua senzaţie este brazilianul Diego Costa, cu mari şanse de a se face curînd spaniol cu acte în regulă şi de a prinde astfel un loc în lotul campioanei mondiale şi europene.

Rudi Garcia a interzis să se vorbească despre titlu

Şi AS Roma a avut un start record în istoria clubului, şase din şase, cu un joc efectiv entuziasmant, aşa cum a fost în ultima etapă, un 5-0 acaă cu Bologna care a creat un asemenea entuziasm încît se vorbeşte deja de titlu. Francezul Rudi Garcia, omul miracol cum îl vede presa italiană, nu este însă de acord cu astfel de teorii, interzicînd-le hotărît jucătorilor să vorbească despre scudetto. Este incredibil modul în care a fost schimbată în bine squadra gialo-rosso. Noii veniţi parcă joacă de-o viaţă, ivorianul Gervinho reuşind o dublă în poarta Bolognei. Dar şi Benatia, De Sanctis, Ljajici sau Strootman sunt piese fundamentale, dovedindu-se că s-au efectuat numai achiziţii foarte bine gîndite. Roma, Napoli şi Inter, la care s-ar putea adăuga şi Fiorentina, sunt echipele care anul acesta ameninţă cu argumente monopolul pus de Juve pe trofeul intern de doi ani încoace.

ADVERTISEMENT