News

Stare de alertă în Franța. Zeci de incidente cardiovasculare în urma tratamentului cu hidroxiclorochină

12.04.2020 | 10:33
Stare de alerta in Franta Zeci de incidente cardiovasculare in urma tratamentului cu hidroxiclorochina
ADVERTISEMENT

Zeci de incidente cardiovasculare au fost raportate în Franța în urma tratamentului cu hidroxiclorochină care le este aplicat bolnavilor de coronavirus.

Zeci de incidente cardiovasculare în urma tratamentului cu hidroxiclorochină

Conform Mediafax, care citează Agenţia de Siguranţă a Medicamentelor şi Produselor Medicale din Franţa, s-au înregistrat 43 de incidente cardiovasculare la persoanele tratate cu hidroxiclorochină în lupta împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

”Datele iniţiale arată că riscurile, în special cel cardiovascular, asociate cu aceste tratamente este prezent şi posibil mai mare la pacienţii COVID-19”, informează sursa citată.

”Aceste medicamente trebuie folosite numai în spitale sub stricta supraveghere medicală”, a mai precizat Agenţia de Siguranţă a Medicamentelor şi Produselor Medicale din Franţa.

ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății a primit 18.000 de cutii de hidroxiclorochină

Franţa a raportat 100 de incidente medicale asociate tratamentelor experimentale şi patru decese. Incidentele sunt împărţite între tratamentele cu hidroxiclorochină şi cele cu medicamente pentru HIV.

În urmă cu o săptămână, medicii francezi, în frunte cu fostul ministru al sănătății din Franța, Philippe Douste-Blazy, au inițiat o petiție prin care cer guvernului să permită utilizarea hidroxiclorochinei în tratarea COVID-19.

ADVERTISEMENT

Printre spitalele din Hexagon care acceptaseră să testeze acest medicament în cazul persoanelor infectate cu COVID-19 se numără și cel din Nisa. Între timp, unitatea medicală a luat decizia de a întrerupe tratamentul pentru cel puțin un pacient, întrucât s-ar fi dovedit că substanța prezintă un risc cardiac major.

Compania Sanofi România, subsidiară a gigantului farmaceutic francez Sanofi, a donat Ministerului Sănătății 18.000 de cutii de hidroxiclorochină, medicament utilizat în tratarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Între timp, secretarul de stat în  Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a anunțat că hidroxiclorochina va fi produsă și la fabrica de medicamente Antibiotice Iași de la sfârșitul acestei luni.

ADVERTISEMENT