Sport

Stare de asediu la Cluj. Fanii Universității au sărit să-și bată favoriții, pe care i-au acuzat de blat în meciul pierdut cu Hermannstadt 1-2

Universitatea Cluj a pierdut derby-ul pentru promovare cu Hermannstadt 1-2 și a ratat accederea directă în Casa Pariurilor Liga 1. La finalul partidei spiritele s-au încins. Fanii au vrut să lovească un jucător.
11.05.2022 | 10:53
Stare de asediu la Cluj Fanii Universitatii au sarit sasi bata favoritii pe care iau acuzat de blat in meciul pierdut cu Hermannstadt 12
Fanii Universității Cluj le-au cerut jucătorilor și oficialilor să plece, acuzându-i de blat cu repetiție în duelurile cu Hermannstadt. Sursa foto: sport.ro
ADVERTISEMENT

25.000 de fani ai Universității Cluj au sperat degeaba că echipa lor va câștiga duelul pentru promovare cu FC Hermannstadt. Sibienii s-au impus cu 2-1 și au stârnit furia ”Șepcilor roșii”. Fanii și-au acuzat favoriții de non-combat și au cerut demisii în masă.

Fanii Universității acuză blat ”cu repetiție” în urma eșecului cu Hermannstadt

Ar fi trebuit să fie sărbătoare la Cluj, după meciul Universitatea – FC Hermannstadt. ”Șepcile roșii” aveau nevoie de un succes pentru a se bucura de promovarea directă în Casa Pariurilor Liga 1, cu o etapă înaintea finalul sezonului în liga secundă.

ADVERTISEMENT

Suporterii au umplut Cluj Arena și și-au susținut favoriții până în minutul 14 când Paraschiv a deschis scorul cu o lovitură de cap imparabilă. A fost primul moment în care fanii clujeni au pus la îndoială capacitatea Universității de a câștiga meciul.

În repriza a doua a venit și golul doi al oaspeților, apoi reușita cu o doză semnificativă de noroc a lui Florin Ilie care a mai păstrat speranțele obținerii măcar a unei remize.

ADVERTISEMENT

S-a terminat 1-2 și fanii au dezlănțuit iadul. Sute de suporteri s-au adunat la intrarea oficială în stadion și i-au chemat ”la raport” pe jucători și oficialii clubului. Puțin a lipsit ca întâlnirea să nu se termine cu o bătaie generală.

Fanii alb-negrilor le-au cerut jucătorilor, staff-ului și conducerii să plece în masă și i-au acuzat de ”blat cu repetiție”. În 2019 ”U” pierdea barajul pentru promovare/menținere în Casa Pariurilor Liga 1 chiar în fața celor de la Hermannstadt.

ADVERTISEMENT

”Acum trei ani, trei jucători de la ’U’ Cluj au vândut meciul cu Hermannstadt, chiar aici, la noi pe stadion. Nu vreau să dau nume. Vedeți că o să ajungem la DNA.

Trei jucători care au vândut meciul! Anul ăsta iar! Să vă fie rușine! Vrem ca toți să plece! Nu mai avem nevoie de promovare, e o mascaradă, nu o merităm. Îmi vine să plâng, nu mai pot. Suntem la capătul puterilor, e bătaie de joc”, a tunat unul dintre liderii galeriei ”Șepcilor roșii”.

ADVERTISEMENT

Jandarmii au intervenit pentru a-l scăpa pe Ely Fernandes de o corecție

Managerul general al Universității Cluj, fostul apărător Andrei Cordoș, a ieșit în fața fanilor și a încercat să calmeze spiritele, însă ultrașii i-au cerut să-i aducă pe toți jucătorii pentru a le cere socoteală.

A venit doar Ely Fernandes, fotbalist ajuns în această iarnă la ”U” Cluj, de la Farul Constanța. Atacantul cu o prezență în naționala Capului Verde a avut o prestație extrem de slabă și este bănuit de suporteri că nu și-ar fi apărat corect șansele în disputa cu Hermannstadt.

Fotbalistul a fost bruscat de fani și a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a-l evacua din zonă. ”L-am adus pe jucător și ați vrut să-l loviți”, le-a reproșat Cordoș suporterilor.

În urma acestui rezultat ”U” Cluj a ratat promovarea directă și va juca barajul pentru accederea în Casa Pariurilor Liga 1, cel mai probabil cu Dinamo București.

ADVERTISEMENT