News

Stare de dezastru natural în Australia! Zeci de mii de oameni au fost evacuați

21.03.2021 | 16:17
Stare de dezastru natural in Australia Zeci de mii de oameni au fost evacuati
ADVERTISEMENT

Stare de dezastru natural în mai multe zone din Australia! Guvernul de la Antipozi nu a mai ezitat o clipă și a emis decretul pentru regiunea New South Wales. Aici, ploile torențiale au dus la inundații masive.

Din nefericire, apa a înghițit case, străzi și porțiuni mari de teren agricol. Mai mult de atât, zeci de mii de oameni au fost evacuați de urgență.

ADVERTISEMENT

Ploile torențiale au produs inundații încă de la mijlocul săptămânii. Câteva zile autoritățile au luptat, dar în cele din urmă au fost nevoite să se retragă.

Stare de dezastru natural în câteva zone din Australia!

Coasta de est a regiunii a intrat în criză de sâmbătă, când un dig a fost depășit de apă, iar situația s-a înrăutățit exponențial din cauza umflării puternice a apelor curgătoare.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost momentul în care guvernul federal australian a decretat starea de urgență pentru 16 zone din centrul și nordul regiunii.

Oamenii legii spun că până în acest moment nu au fost înregistrate decese. Cu toate acestea, ministrul pentru servicii de urgență al guvernului local, David Elliott a avertizat că vor fi „în mod inevitabil, victime”.

ADVERTISEMENT

Au existat clipe înfiorătoare – zeci de familii au fost forțate să plece din casele lor în timpul nopții în situația în care fluviile au început să se umfle.

De altfel, alte 4000 de persoane ar urma să fie evacuate cât mai curând posibil din regiunea Hawkesbury. Conform meteorologilor, ploile vor continua până săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, reprezentanții Executivului de la Antipozi atrag atenția și spun că precipitațiile se vor muta în vestul regiunii.

ADVERTISEMENT