News

Stare de urgență sanitară în statul New York. O boală periculoasă, considerată eradicată, a reapărut

Guvernatorul New York-ului a declarat stare de urgență pentru poliomielita, deoarece apar dovezi că virusul se răspândește în tot statul.
10.09.2022 | 14:09
Stare de urgenta sanitara in statul New York O boala periculoasa considerata eradicata a reaparut
Guvernatorul statului New York își propune creșterea procentului de vaccinare Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Oficialii din domeniul sănătății spun că mostrele de apă uzată din New York City și patru districte adiacente au fost testate pozitiv pentru un poliovirus care poate provoca paralizie.

Stare de urgență sanitară în statul New York

Deși până acum un singur caz a fost confirmat, acesta a fost primul din țară în aproape un deceniu. Poliomielita a fost în mare parte eradicată din SUA prin vaccinările care au început în 1955. Până în 1979, SUA a fost declarată țară fără poliomielita.

ADVERTISEMENT

Dar, potrivit oficialilor din New York, ratele de vaccinare sunt prea scăzute în anumite părți ale statului. Declararea stării de urgență are ca scop creșterea ratelor de imunizare.

Nu există leac pentru poliomielită, dar poate fi prevenită prin vaccin. Afectând mai ales copiii, virusul provoacă de obicei slăbiciune musculară și paralizie și, în cazurile cele mai grave, invaliditate permanentă și deces.

ADVERTISEMENT

Departamentul de sănătate al statului New York a declarat că își propune să crească ratele de vaccinare de la media actuală la nivel de stat de aproximativ 79% la peste 90%.

„În cazul poliomielitei, pur și simplu nu putem lăsa totul în voia sorții”, a declarat comisarul pentru sănătate, dr. Mary Bassett, într-un comunicat citat de BBC.

ADVERTISEMENT

„Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră sunteți nevaccinat sau nu sunteți la curent cu vaccinările, riscul de boală paralitică este real.”

Ea a adăugat că „pentru fiecare caz de poliomielită paralitică observat, pot exista sute de alte persoane infectate”.

ADVERTISEMENT

A treia stare de urgență pentru statul New York

Un vaccin polio inactivat este utilizat atât în ​​SUA, cât și în Marea Britanie, ca parte a programului de vaccinare de rutină pentru copilărie.

În SUA, aproximativ 93% dintre copiii mici au primit cel puțin trei doze de poliomielita, conform datelor de vaccinare de la CDC.

Oficialii au început să monitorizeze apele uzate din stat pentru poliovirus după ce un bărbat nevaccinat din districtul Rockland, chiar la nord de New York City, a contractat virusul în iulie – primul caz înregistrat din 2013 – și a suferit paralizie.

Cazul a fost mai târziu legat genetic de poliomielita paralitică găsită într-o probă de apă uzată colectată din districtul Nassau din apropiere, în august.

Probele de apă uzată din Orange County, Sullivan County și cele cinci cartiere din New York City au fost, de asemenea, testate pozitiv pentru poliomielita paralitică.

Ordinul de declarare a stării de urgență emis vineri de guvernatorul Kathy Hochul este al treilea stat din acest an, pe lângă ordinele similare emise ca răspuns la pandemia de coronavirus și variola maimuței.

Acesta dă putere lucrătorilor medicali de urgență, moașelor și farmaciștilor să se alăture rețelei de furnizori care pot administra vaccinul antipolio.

ADVERTISEMENT
Tags:
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele...
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele ipoteze despre identitatea criminalului
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”