News

Starea de alertă din România, atacată în instanță de un deputat PSD: ”Restricționează dreptul la viața privată”

Deputatul PSD, Daniel Ghiță, a atacat în instanță prelungirea stării de alertă de către autorități. În opinia acestuia, măsura ”restricționează dreptul la viața privată”.
19.11.2021 | 12:26
Starea de alerta din Romania atacata in instanta de un deputat PSD Restrictioneaza dreptul la viata privata
ADVERTISEMENT

Deputatul PSD Daniel Ghiță, un cunoscut contestatar al măsurilor luate de autorități în perioada pandemiei de Covid-19, continuă lupta cu guvernanții.

Fostul luptător de K1 a atacat în instanță prelungirea stării de alertă din România, o decizie luată de autorități pe data de 8 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Deputatul Daniel Ghiță a atacat în instanță prelungirea stării de alertă: ”Contravine Declarației Drepturilor Omului”

În sesizarea făcută de parlamentar la Curtea de Apel București (CAB) se precizează faptul că, de peste 8 luni, ”s-a prelungit starea de alertă fără o justificare legală, măsurile luate prin multitudinea de hotărâri de guvern de prelungire a stării de alertă, prin care, contrar normelor naționale şi internaţional, au fost restricționate drepturi şi libertăți fundamentale ale persoanei”.

În opinia lui Ghiță, această situație ”atestă incapacitatea guvernanţilor de a gestiona problemele de sănătate publică generate de virusul Covid -19”.

ADVERTISEMENT

Deputatul PSD acuză, în sesizarea făcută la CAB, că Guvernul României a împărțit românii în vaccinați și nevaccinți, deși unele voci medicale spun că atât ”persoanele vaccinate cât şi cele nevaccinate, pot lua virusul”.

”Persoane de renume atât pe plan mondial cât şi naţional şi menţionăm pe:dr. Robert Malone, inventatorul tehnologiei ARNm,doctorul Străinu Cercel medicul Monica Pop, chiar şi Fauci şi directorul OMS Teodos Adhanan Ghebrezsus, au declarat că vaccinurile ce au fost lansate pe piaţă nu creează imunitate, dimpotrivă s-a declarat că şi persoanele vaccinate cât şi cele nevaccinate, pot lua virusul şi îl pot transmite.

ADVERTISEMENT

Asta atestă că măsurile prelungite luate de guvern cu privire la prelungirea străii de alertă şi împărţirea în două fracţiuni a populaţiei României în VACCINAŢI şi NEVACCINAŢI nu au eficienţă şi nu sunt de natură a stopa raspândirea virusului, dimpotrivă creează discriminări şi limitări a unor drepturi fundamentale, fără efecte în ceea ce priveşte răspândirea virsului”, se arată în sesizare.

Daniel Ghiță: ”Cetățenilor li s-au restricționat drepturi fundamentale”

În motivarea plângerii sale pe adresa guvernanților, Daniel Ghiță mai precizează că ”cetățenilor li s-au restricționat drepturi fundamentale”.

ADVERTISEMENT

Acesta acuză politicienii care au fost și sunt la putere: ”au organizat inclusiv Congrese cu mii de participanţi pentru alegeri, fără a respecta restricţiile impuse cetăţenilor acestei naţii şi în acest fel în niciun caz nu se mai poate vorbi de credibilitatea şi legalitatea unor măsuri ca cele adoptate prin HG 1183/09.11.2021”.

Deputatul consideră că starea de alertă din România ”contravine prevederilor din DECLARAȚIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI şi din CONVENŢIA EUROPEANĂ A DREPTURILOR OMULUI, atâta timp cât restricţionează dreptul la viaţa privată, dreptul la libera circulaţie, dreptul la accces la evenimente culturale şi sportive, dreptul la întrunire, dreptul la muncă, drepturi fundamentale intangibil”.

”Guvernul nu a luat în consideraţie actele normative internaţionale ratificate de România şi facem trimitere la DECLARAŢIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI, semnată de România la 14 decembrie 1955,CONVEŢIA EUROPEANĂ A DREPTURILOR OMULUI, adoptată în baza Protocolului de la Vilnius din data de 03.05. 2002”.

În concluzie, spune Daniel Ghiță, ”HOTĂRÂREA DE GUVERN NR. 1183/09.11. 2021 se impune a fi anulată având în vedere că în esenţă că, orice măsuri de restricţionare a drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice şi juridice nu pot fi adoptate decât prin lege,cu respectarea absolută a principiului egalităţii în faţa legii şi a principiului nediscriminării norme imperative nesocotite flagrant de GUVERNUL ROMÂNIEI”.

ADVERTISEMENT