Starea bebeluşilor internaţi la Marie Curie se îmbunătăţeşte. Copiii pot fi hrăniţi pe cale naturală

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
21/02/2016, 12:27
Starea bebeluşilor internaţi la Marie Curie se îmbunătăţeşte. Copiii pot fi hrăniţi pe cale naturală

Şapte bebeluşi sunt internaţi la momentul de faţă la Spitalul de Copii Marie Curie din Capitală, şase dintre aceştia fiind într-o stare mai bună. Un singur copil a mai rămas la Terapie Intensivă, însă şi evoluţia privind starea lui de sănătate este vizibilă, au anunţat duminică reprezentanţi ai spitalului.

Ministrul sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu s-a aflat, duminică, într-o vizită la spitalul de copii, unde a urmărit starea bebeluşilor infestaţi cu germenul sindromului hemolotic-uremic.

Medicul Mihaela Bălgrădean, şef de secţie Nefrologie, de la Spitalul Marie Curie, a declarat că sunt importante două etape în tratarea acestei boli: începerea imediată a dializei şi hrănirea pe cale naturală a bolnavilor. Problema diurezei este dictată de evoluţia dializei peritoneale.

”Toţi cei 6 micuţi se hrănesc pe cale naturală. Un tub digestiv gol nu face decât să accentueze efortul rinichiului de a-şi exercita funcţia. Este foarte important faptul că atunci când rinichiul are surplusul adus de alimentaţia orală, face ca toate celelalte organe să funcţioneze bine”, a declarat medicul de la Spitalul Marie Curie.

De asemenea, acesta a ţinut să menţioneze că dintre cei 6 copii aflaţi pe secţia de Nefrologie, doar trei au rămas pe dializa peritoneală, ceilalţi trei fiind scoşi depe dializă.

Sursă: www.realitatea.net

Închide ×