News

Starea de alertă nu se află pe lista proiectelor discutate de Guvern marți, 16 iunie

15.06.2020 | 20:57
Starea de alerta nu se afla pe lista proiectelor discutate de Guvern marti 16 iunie
ADVERTISEMENT

Starea de alertă nu se află pe lista documentelor care vor fi discutate în ședința de Guvern de marți, 16 iunie.

Proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 16 iunie 2020 nu cuprind și prelungirea stării de alertă, subiectul cel mai fierbinte al lunii iunie.

ADVERTISEMENT

De menționat că proiectul prin care se prelungește starea de alertă poate fi introdus pe lista suplimentară, dacă politicienii vor considera oportun acest lucru.

Starea de alertă nu a fost introdusă pe lista documentelor ce vor fi discutate de Guvern

Potrivit știripesurse, lista actelor normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 16 iunie 2020 este următoarea:

ADVERTISEMENT

Proiecte de legi:

  • pentru modificarea şi completarea Legii nr. 212/2015 privind modalitatea de gestionare a vehiculelor şi a vehiculelor scoase din uz.

Proiecte de hotărâri:

  • pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1132/2008 privind regimul bateriilor şi acumulatorilor şi al deşeurilor de baterii şi acumulatori.
  • privind aprobarea unor modificări şi completări în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, situate în judeţele Bistriţa-Năsăud, Sibiu, Hunedoara, Arad, Timiş, Constanţa, Giurgiu, Călăraşi, Vaslui, Dâmboviţa, Argeş, Tulcea, Alba şi municipiul Bucureşti.
ADVERTISEMENT

Memorandumuri:

  • Aprobarea semnării Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Serbia privind cooperarea în domeniile educației, științei, culturii, mass-media, tineretului și sportului.
  • Excedentul existent ca urmare a implementării Planului Național de Investiții stabilit în baza Directivei 2003/87/CE-Directiva EU-ETS, cu modificările și completările ulterioare, faza a treia-2013-2020 (Contul PNI).

Guvernul Orban are mari dificultăți în a convinge Parlamentul de necesitatea prelungirii stării de alertă. Pro România și ALDE au anunțat vehement că nu vor vota prelungirea acestei stări, indiferent de condiții. Cu toate acestea, PSD ar putea accepta prelungirea stării de urgență, cu anumite modificări radicale.

ADVERTISEMENT

PSD cere redeschiderea totală a bisericilordar și prelungirea stării de alertă cu doar 15 zile, nu cu 30 așa cum dorește PNL. Între timp, unii specialiști avertizează că numărul de cazuri de coronavirus este în creștere. Cel mai pesimist scenariu prevede un număr de 1.400 de persoane internate la Terapie Intensivă în august 2020, dacă oamenii nu vor respecta măsurile de distanțare socială.

ADVERTISEMENT