News

Starea de alertă se prelungește. Hotărârea a fost adoptată de Guvern. Document

12.01.2021 | 16:41
Starea de alerta se prelungeste Hotararea a fost adoptata de Guvern Document
ADVERTISEMENT

Guvernul României a aprobat în şedinţa de marţi, 12, ianuarie, proiectul de hotărâre care prelungeşte starea de alertă pentru o perioadă de 30 de zile.

Hotărârea va intra în vigoare începând cu miercuri, 13 ianuarie și poartă semnătură premierului Florin Cîţu. Se vor păstra astfel măsurile pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2 aplicate până în prezent, se arată într-o informare oficială a autorităţilor.

ADVERTISEMENT

Concret, vorbim de o continuare a restricțiilor de până acum. Găsești AICI documentul oficial. Pandemia provocată de coronavirus continuă să dea bătăi de cap pe tot teritoriul țării noastre. Campania de vaccinare va intra în etapa a doua în această săptămână.

Guvernul a adoptat hotărârea prin care se prelungește starea de alertă

”Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.01.2021”, prevede art. 1 al Hotărârii CNSU nr. 3/2021, cu detalierea măsurilor și a restricțiilor în anexă,” se arată în document transmis de Guvern.

ADVERTISEMENT

Conform hotărârii, se consideră necesară menţinerea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile publice, la locul de muncă, în spaţiile comerciale, precum şi în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne.

De asemenea, se menţine posibilitatea izolării şi carantinării în condiţiile art. 7, 8 şi 11 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

ADVERTISEMENT

Alte restricții care se păstrează:

  •  menținerea interdicției desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.
  • Se propune menținerea interdicției organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise și deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.
  • Se propune menținerea interdicției de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

De asemenea, în intervalul orar 23.00 – 05.00, se propune menținerea interdicției de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței , cu excepții motivate.

ADVERTISEMENT