News

Liviu Dragnea se confruntă cu mari probleme medicale. Dezvăluirile avocatei fostului lider PSD: “I s-a agravat starea în ultimele trei luni”. Reacția ANP. Update

10.09.2020 | 13:38
Liviu Dragnea se confrunta cu mari probleme medicale Dezvaluirile avocatei fostului lider PSD I sa agravat starea in ultimele trei luni Reactia ANP Update
ADVERTISEMENT

UPDATE, 13:35. La scurt timp după acuzațiile lansate de avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, în ceea ce privește tratamente la care este supus clientul său, Adminsitraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a transmis o replică.

ANP anunță că sistemul penitenciar asigură aplicarea regimului de detenţie şi de recuperare nedistriminatoriu. În comunicat se mai precizează că ANP asigură tratamentul recuperatoriu şi garantează respectarea demnității umane.

ADVERTISEMENT

”Sistemul administraţiei penitenciare asigură, în conformitate cu prevederile legale şi în condiţii care garantează respectarea demnităţii umane, aplicarea regimului de detenţie şi a tratamentului recuperativ în mod unitar, nediscriminatoriu, pentru toate persoanele private de libertate.

Liviu Dragnea se confruntă cu mari probleme medicale în ultima perioadă

Persoanele condamnate beneficiază de asistenţă medicală, tratament şi îngrijiri în mod gratuit sau contra cost, în condiţiile legii, la cerere sau ori de câte ori este necesar, conduita terapeutică fiind stabilită de personalul medical propriu sau cel al unităţilor sanitare din afara sistemului penitenciar, după caz”, a transmis, joi ANP, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială, 11:59/ Liviu Dragnea, fostul lider PSD, actualmente în închisoare, se confruntă în ultima perioadă cu mari probleme medicale.

Avocata acestuia, Flavia Teodosiu, a făcut o serie de acuzații și dezvăluiri despre clientul său, cel care suferă din toate punctele de vedere după gratii.

ADVERTISEMENT

Apărătoarea lui Dragnea afirmă că acesta are mai multe hernii la coloană, afecţune care s-a agravat. Politicianul era programat la consult medical în 30 iunie, însă vizita medicală nu s-a mai efectuat din cauza unui interviu al acestuia acordat pe 25 iunie.

Pe 25 iunie, Liviu Dragnea acorda un interviu controversat unui post de știri din România. Ieșirea publică a acestui avea să-l coste destul de scump.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat emis joi, avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, dezvăluie că acesta se confruntă cu mai multe hernii la coloană, o problemă care s-a agravat în timp din cauza unor interdicții.

Aceasta mai spune că clientul său era programat la consult medical în 30 iunie, însă, după ce în 25 iunie, discuţia cu jurnalista Anca Alexandrescu a fost făcută publică, Liviu Dragnea nu a mai fost dus la spital nici până în acest moment.

Mai mult, fostul lider PSD a fost sancţionat administrativ şi discipinar, deciziile comisiei din cadrul Penitenciarului Rahova fiind atacate de către avocata sa.

”Clientului meu i s-a agravat starea de sănătate în ultimele 3 luni, urmare unor decizii injuste luate la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), respectiv Penitenciarul Rahova. Înțeleg să fac această declarație pentru a atrage atenția public asupra unor consecințe care pot deveni ireversibile.

Afecțiunile clientului meu era cunoscute public. Are mai multe hernii la nivelul coloanei, o parte în zona cervicală, o parte în zona lombară. La sosirea acestuia în penitenciar, a prezentat la controlul medical documentele care atestă această condiție medicală, cât și altele, dar și care e stadiul fiecăreia dintre ele.

De asemenea, pe parcursul detenției, a beneficiat de tratament pentru a ameliora durerile cauzate de herniile multiple, însă nicio măsură nu a fost luată pentru a preveni agravarea acestora.

În urmă cu trei luni, domnul Dragnea a făcut o cerere prin care solicitat să fie programat la un consult, deoarece durerile se agravaseră. Acesta a menționat că dorește ca toate costurile să fie suportate de către dânsul. Cererea a fost aprobată, programarea a fost stabilită. Domnul Dragnea, însă, nu a fost transportat la spital nici până astăzi, nu a primit niciun fel de explicație în acest sens”, a spus avocata lui Dragnea, joi dimineață.

Cum a fost pedepsit Dragnea de ANP

Avocata lui Liviu Dragnea mai spune că, la doar câteva zile de la publicarea discuţiei pe care acesta a a avut-o cu fosta sa consilieră, Anca Alexandrescu, i s-a comunicat că este cercetat.

După convorbirea online pe care a avut-o și care a fost făcută publică, i s-a comunicat că nu va mai fi scos la muncă, fără să i se dea o explicație în acest sens.

Situația se menține, din păcate, și astăzi. Explicațiile au venit după câteva zile, i-a fost comunicat că penitenciarul s-a autosesizat cu privire la convorbirea online și a fost declanșată o anchetă”, a mai spus Flavia Teodosiu.

Flavia Teodosiu acuză că sancţiunea a fost luată în baza unei decizii a ANP care ”nu are putere de lege şi care adaugă la lege în mod nepermis şi care prevede că nu pot fi folosiţi la muncă deţinuţii care sunt sancţionaţi disciplinar”.

”Vreau să menționeză că la ora actuală, sancţiunea stabilită de Comisia de disiplină a fost redusă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi şi judecătorul de supraveghere a privării de libertate de la Penutenciarul Rahova , în urma plângerii pe care am promovat-o.

A fost admisă în parte, s-a redus la jumătate această sancţiune discuplinară, însă penitenciarul a înţeles să conteste la instanţă”, a adăugat Flavia Teodosiu.

Ce drepturi îi sunt încălcate lui Dragnea, conform avocatei

În finalul comunicatului, avocata lui Liviu Dragnea spune că acestuia îi sunt încălcate mai multe drepturi specifice unui stat care se consideră a fi unul membru UE.

”În încheiere, aș dori să vă spun că pe lângă dreptul la sănătate si la tratament medical, acestuia ii sunt încălcate sau restricționate și alte drepturi, cum ar fi dreptul la vizita, dreptul la munca, dreptul la comunicare cu mass-media și altele, iar îngrijorările in privința integrității acestuia sunt de înțeles, întrucât nu cred ca pentru Romania, ca stat membru al UE, ar fi un lucru pozitiv, ca DL. Dragnea sa iasă din penitenciar într-un scaun cu rotile sau chiar deloc.”

ADVERTISEMENT