News

Starea de urgență sanitară, prelungită până pe 24 iulie într-o țară din Europa: ”Vom trăi cu virusul”

03.05.2020 | 09:00
Starea de urgenta sanitara prelungita pana pe 24 iulie intro tara din Europa Vom trai cu virusul
ADVERTISEMENT

Starea de urgență sanitară va fi prelungită cu încă două luni, până pe 24 iulie, într-o țară importantă din Europa. Autoritățile de la Paris au anunțat că măsura este una menită să consolideze lupta cu noul coronavirus.

Starea de urgență sanitară, prelungită până pe 24 iulie într-o țară din Europa: ”Vom trăi cu virusul”

Franța își ia măsuri de precauție din timp în lupta cu pandemia de COVID-19. Sâmbătă, 2 mai, Guvernul de la Paris a decis prelungirea cu două luni a stării de urgenţă sanitară.

ADVERTISEMENT

Decizia vine în contextul pandemiei de coronavirus, relatează France24. Prin aceste măsuri, Executivul rămâne concentrat pe găsirea unor modalități concrete de ieșire graduală din perioada de izolare pentru a readuce viața la normal.

Starea de urgență sanitară din Franța a fost instaurată pe 23 martie, în startul izbucnirii pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Aceasta era programată a fi ridicată la 23 mai. Dată fiind gravitata situației la nivel local și internațional, oficialii de la Paris cred că ar fi prematură o revenire bruscă la normalitate, iar riscurile de revenire a epidemiei sunt crescute.

Care este scopul legislativ al prelungirii stării de urgență sanitară

Proiectul de lege privind prelungirea stării de urgență sanitară pentru încă două luni prevede introducerea unui “sistem de informare” privind persoanele bolnave şi anturajul lor pentru o perioadă maximă de un an.

ADVERTISEMENT

Autoritățile franceze vizează, prin aceste noi reglementări, consolidarea cadrului juridic şi extinderea sa pentru a integra provocările relaxării măsurilor de izolare. Aceste măsuri ar urma să fie aplicate de la 11 mai pe teritoriul Franței, a spus Olivier Véran la finalul consiliului de miniştri, citat de France24.

“Va trebui să trăim pentru un timp cu virusul. Miza următoarelor luni va fi să învăţăm să trăim cu acesta”, a declarat şi ministrul de Interne, Christophe Castaner.

ADVERTISEMENT

Franța este a 4-a cel mai greu lovită țară din Europa de pandemia de COVID-19. Până în prezent, în Franţa au murit din cauza coronavirusului 24.594 de persoane, dintre care 218 în ultimele 24 de ore.

Numărul persoanelor infectate este unul uriaș: 168.396, cu peste 1000 de noi cazuri în ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT