News

Starea pârtiilor de pe Valea Prahovei. Unde este zăpadă de schi și bulgăreală în întreaga țară. Stațiunea cea mai apropiată de București în care poți merge să te bucuri de iarnă

Cum se prezintă pârtiile de pe Valea Prahovei și din alte regiuni din România. Care e cea mai apropiată destinație de Capitală.
28.01.2023 | 10:16
Starea partiilor de pe Valea Prahovei Unde este zapada de schi si bulgareala in intreaga tara Statiunea cea mai apropiata de Bucuresti in care poti merge sa te bucuri de iarna
Cum se prezintă pârtiile de pe Valea Prahovei și din alte regiuni din România. Care e cea mai apropiată destinație de Capitală. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Starea pârtiilor de pe Valea Prahovei. Unde este zăpadă de schi și bulgăreală în întreaga țară. Stațiunea cea mai apropiată de București în care poți merge să te bucuri de iarna care s-a instalat tocmai acum, la final de ianuarie.

Cum se prezintă pârtiile de pe Valea Prahovei și din alte regiuni din România. Care e cea mai apropiată destinație de Capitală

Cele mai populare și mai apreciate pârtii de schi și snowboard sunt cele de pe Valea Prahovei, unde în momentul de față se găsește un strat perfect de zăpadă pentru toți iubitorii sporturilor de iarnă. Condițiile sunt numai bune pentru o vacanță binemeritată.

ADVERTISEMENT

În Sinaia, Bușteni, Azuga și Predeal sunt deschise mai multe instalații și pârtii, așadar oamenii au de unde alege. Nivelurile de dificultate sunt pentru toate grupele de vârste, începând de la copii până la adulți.

În stațiunea în care se regăsește Castelul Bran au fost deschise încă din 12 ianuarie pârtiile Varianta, Panoramic, Valea Dornului, Soarelui, Lăptici 1 și Lăptici 2. Stratul mediu de zăpadă este de aproximativ 20 de centimetri.

ADVERTISEMENT

La Azuga stratul de zăpadă este de 7,14 cm, notează romaniaturistica.ro. La Predeal omătul atinge 20,63 cm. De asemenea, pe cele două pârtii de la Bâlea Lac se înregistrează un strat generos de zăpadă, undeva la 131 de centrimetri. La Moieciu, Păltiniș, Semenic și Voineasa stratul de zăpadă atinge 30 cm.

Destinații de vacanță perfecte pentru iubitorii de schi

Fundata este o altă destinație foarte bună de schiat perioada aceasta, cu 2 pârtii pe care stratul mediu de nea adunat până acum este de 40 de cm. În Parâng stratul de zăpadă atinge la ora actuală 21,43 centimetri, în timp ce la Rânca este de 30 cm.

ADVERTISEMENT

Maramureș și Transilvania nu sunt doar zone turistice de poveste și încărcate de tradiții, ci și destinații frumoase pentru iubitorii de schi, în ciuda faptului că nu s-a adunat foarte multe zăpadă și temperaturile sunt mai scăzute decât în restul țării.

Care e cea mai apropiată stațiune de schi de București

Care e cea mai apropiată stațiune de schi de București este Sinaia, unde iubitorii sporturilor de iarnă au la dispoziție mai multe pârtii cu diferite grade de dificultate. În plus, cei care doresc să se inițieze pot apelea cu încredere la ajutorul școlilor situate în apropiere de pârtii.

ADVERTISEMENT

Înainte de a te aventura pe un astfel de ”drum” trebuie să știi ce simbolizează fiecare culoare a pârtiilor din Poiana Brașov. Acestea sunt realizate în funcție de diferența de nivel și sunt următoarele:

  • verde: pârtie foarte ușoară
  • albastru: pârtie cu dificultate ușoară
  • roșu: pârtie cu dificultate medie
  • negru: pârtie cu dificultate ridicată.

Sinaia dispune de un domeniu schiabil de 17 km, constituit din 18 pârtii de schi și trei trasee. Acestea pornesc de la cota 2.000 și se desfășoară până la cota 1.000. Cea mai lungă potecă este Pârtia Nouă, cu o lungime de 1.800 m și un grad de dificultate mediu.

Pe de altă parte, schiorii experimentați se pot aventura și pe alte cărări, cum ar fi: Pârtia de schi Carp
Pârtia de schi Tarle și Pârtia de schi Papagal. E foarte important să nu uitați de skipass, prețul acestuia fiind diferit în weekend față de restul zilelor.

ADVERTISEMENT
Tags: