News

Staretul Mănăstirii Stănișoara și un călugăr, implicați într-un accident rutier. Au fost grav răniți

Starețul Mănăstirii Stănișoara și un călugăr au fost implicați într-un grav accident rutier. La fața locului s-au deplasat autoritățile.
11.10.2022 | 23:04
Staretul Manastirii Stanisoara si un calugar implicati intrun accident rutier Au fost grav raniti
Mașina a intrat într-un copac. Starețul a fost proiectat în afara autovehiculului. Sursa foto: ISU Vâlcea, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Grav accident rutier marți seară, în localitatea Călimănești, din județul Vâlcea. Starețul Mănăstirii Stănișoara și un călugăr au căzut cu mașina într-o prăpastie.

Staretul Mănăstirii Stănișoara, implicat într-un accident rutier. A căzut cu mașina într-o râpă

Victimele s-au ales cu răni grave, mai ales starețul Martinian Protosinghel, care a fost proiectat în afara autovehiculului. La fața locului s-au deplasat autoritățile, potrivit Adevărul

ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplat după ce mașina celor doi călugări a ieșit de pe drumul forestier care leagă Mănăstirea Stănișoara. A rulat apoi câțiva metri în prăpastie și s-a prăbușit și de un copac.

Călugărul era cel care se afla la volan, iar starețul era pasager. Acesta a fost găsit în stare incoștiență de către echipajele de salvare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, conducătorul auto, în vârstă de 57 de ani, a acuzat dureri în partea stângă a toracelui  și s-a ales și cu traumatism la coloană.

Victimelor li s-au acordat îngrijirile necesare chiar la fața locului, iar mai apoi au fost transportate la spital: starețul cu elicopterul SMURD, iar călugărul cu o ambulanță.

ADVERTISEMENT

”Salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitați în această după-amiază, pentru salvarea victimelor unui accident rutier, produs în localitatea Călimănești, pe drumul ce duce către Mănăstirea Stânișoara.

În urma accidentului, au rezultat doi bărbați răniți. O persoană a fost aruncată din mașină într-o râpă, fiind găsită inconștientă și încă una a suferit leziuni, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

ADVERTISEMENT

S-a deschis dosar penal în acest caz

În urma evenimentului, s-a demarat o anchetă și s-a deschis și un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

”După extragerea victimei din râpă și acordarea de îngrijiri medicale preliminare, a fost solicitat și un elicopter SMURD de la Craiova, acesta urmând să preia persoana grav rănită.

Celălalt bărbat accidentat a primit îngrijiri medicale preliminare, după care va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vâlcea, pentru investigații suplimentare”, a mai specificat reprezentantul ISU Vâlcea.

ADVERTISEMENT