News

Starețul unei mănăstiri din țară, acuzat de hărțuire sexuală de către o refugiată din Ucraina. Episcopia Maramureșului: ”Este un om prietenos”. Update

Incident grav la o mănăstire din Maramureș. Starețul lăcașului de cult este acuzat de hărțuire sexuală de către o tânără refugiată din Ucraina. Aceasta a depus plângere la Poliție.
18.04.2022 | 14:22
Staretul unei manastiri din tara acuzat de hartuire sexuala de catre o refugiata din Ucraina Episcopia Maramuresului Este un om prietenos Update
ADVERTISEMENT
18-04-2022
11:23

Reacția Episcopiei Maramureșului după acuzațiile de hărțuire sexuală: ”Preotul, un om prietenos”

Andrei Pop, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Maramureșului, spune că acuzațiile refugiatei din Ucraina sunt nefondate.

Episcopia spune că părintele nu a avut niciodată astfel de incidente, că este o persoană foarte prietenoasă, cunoaște limba ucraineană și astfel s-a apropiat de refugiații ajunși în zonă.

”Nimeni nu a reușit să confirme acest lucru, nimeni nu a fost agresat într-un anumit fel și nu s-a sesizat un comportament neadecvat. Nu s-au confirmat cele spuse de doamna. 

Părintele stareț este un om prietenos, cald, deschis, niciodată nu am avut vreo problemă disciplinară cu dânsul.

Am deschis o anchetă internă în această dimineață pentru a verifica cele afirmate”, a afirmat Pop, la Digi24.

De la debutul războiului din statul vecin, sute de mii de femei și copii ucraineni au intrat în țara noastră. În weekend, un incident grav în care a fost implicată o tânără refugiată a fost sesizat la o mănăstire din nordul țării.

O tânără refugiată din Ucraina, cazată la o mănăstire din Maramureș, ar fi fost hărțuită sexual de stareț

O refugiată ucraineană care a fost cazată temporar la o mănăstire din comuna Petrova, județul Maramureș, a făcut o reclamație la Poliţie.

ADVERTISEMENT

Aceasta spune că ar fi fost agresată sexual de un bărbat, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cozma, conform Știrile TVR.

În vârstă de 22 de ani, femeia era cazată la mănăstirea Petrova, din Maramureș. Aceasta îl acuză chiar pe stareț că ar fi hărțuit-o.

ADVERTISEMENT

”Ieri, 17 aprilie, polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați prin plângere de către o femeie de 22 de ani din Ucraina cu privire la faptul că, în perioada 13-15 aprilie 2022, în timp ce era cazată la o mănăstire din localitatea Petrova, ar fi fost agresată sexual de către un bărbat de 55 de ani.

Polițiștii efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt și a împrejurărilor producerii evenimentului”, arată reprezentanții IPJ Maramureș.

ADVERTISEMENT

Peste 700.000 de refugiați din Ucraina au intrat în România de la debutul războiului

Conform datelor Poliției de Frontieră, de la declanșarea invaziei ruse, până la data de 17 aprilie, ora 00.00, la nivel național, au intrat în România 737.349 cetățeni ucraineni.

”În data de 17.04.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 87.531 de persoane, dintre care 6.750 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 21,9% faţă de ziua precedentă).

ADVERTISEMENT

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 3.693 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 26,9%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.325 cetăţeni ucraineni (scădere cu 0,7%)”, anunță autoritățile, în bilanțul din ziua anterioară.

ADVERTISEMENT