Fotbal intern

START în Europa! Sezonul în care trebuie APĂRAT locul de Ligă!

Astăzi începe sezonul european pentru echipele româneşti, unul care se anunţă foarte important din perspectiva luptei contra Austriei pentru poziţia a 15-a în clasamentul coeficienţilor, care...
02.07.2015 | 00:04
START in Europa Sezonul in care trebuie APARAT locul de Liga
ADVERTISEMENT

Astăzi începe sezonul european pentru echipele româneşti, unul care se anunţă foarte important din perspectiva luptei contra Austriei pentru poziţia a 15-a în clasamentul coeficienţilor, care ne-ar permite să aliniem două echipe în preliminariile Ligii Campionilor şi în sezonul 2017-2018.

FC Botoşani, debutantă în cupele europene, joacă împotriva celor de la Tskhinvali, locul patru din Georgia în sezonul precedent.

ADVERTISEMENT

Iată cîteva informaţii importante despre georgienii de la Tskhinvali:

* Tskhinvali a terminat pe locul patru ultima ediţie de campionat din Georgia, după Dila Gori, Dinamo Batumi şi Dinamo Tbilisi.

* Cel mai bun marcator din sezonul trecut a fost Nika Katcharava, 21 de ani, cotat la 200.000 de euro. A înscris 12 goluri în campionat.

ADVERTISEMENT

NEGOCIERI DE ULTIMA ORA!!! ANUNTUL DESPRE ATACANTUL DORIT DE STEAUA!!! 

* În această vară, Tskhinvali s-a despărţit de doi dintre cei mai importanţi jucători: Lasha Shingoridze, la Torpedo Kutaisi, şi Giorgi Pantsulaia, la FC Sarbutalo.

* Întreg lotul lui Tskhinvali este cotat la 2,83 milioane de euro, în timp ce FC Botoşani are un lot evaluat la 11,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

* Tskhinvali va juca meciul de acasă la Tbilisi, din cauza războiului din provincia Osetia.

* Kakhaber Kacharava, antrenorul lui Tskhinvali, are 48 de ani şi le-a mai pregătit pe Dinamo Tbilisi şi FC Zestafoni.

* La începutul acestui an, echipa şi-a schimbat denumirea din FC Tskhinvali în Spartak Tskhinvali.

ADVERTISEMENT

* Tskhinvali joacă meciurile de acasă în echipament roşu-negru, iar în deplasare în albastru.

* Tskhinvali este la prima participare în cupele europene.

* Tskhinvali are un singur jucător străin, este vorba de rusul Sloslan Naniev, portarul de rezervă al echipei.

Echipe probabile:

FC Botoşani (4-2-3-1): Lazar – Patache, Ngadeu, Tincu, Acsinte – Croitoru, R. Costin – Batin, Vaşvari, Martinus – Hadnagy. Antrenor: Leo Grozavu.

Tskhinvali (4-2-3-1): Nadiradze – Tsertsvadse, Kilasonia, Maisashvili, Bachiashvi – Kardava, Tarkhnishv – Ivanishvili, Makharobli, Shindagori – Katcharava. Antrenor: Kakhaber Katcharava.

OMUL CARE A UCIS MANCHESTER E LA UN PAS DE STEAUA!!! TRANSFERUL E LA UN PAS DE A FI PARAFAT!!! 

“Nu ne-am calificat în Europa League pe merit sportiv, deci presiunea pe noi este cu atît mai mare pentru a on0ra şansa care ni s-a oferit. Este foarte important pentru noi să trecem de Tskhinvali. Dacă vom ajunge în turul doi, cu Legia Varşovia, nu mai este presiune pe noi, dar acum trebuie să ne calificăm. S-au vîndut deja 6.000 de bilete, cred că stadionul va fi plin la ora meciului contra georgienilor”, Cornel Şfaiţer, preşedinte FC Botoşani.

12,38 de milioane de euro este cota de piaţă a formaţiei FC Botoşani, conform transfermarkt.de.

3,48 de milioane de euro este cota de piaţă a georgienilor de la Tskhinvali, conform transfermarkt.de.

Cum arată acum clasamentul coeficienţilor

România este în centrul unei dispute foarte importante în clasamentul coeficienţilor. În acest moment ocupă locul 15, după ce a depăşit sezonul trecut Austria, astfel că vom avea două echipe în preliminariile Ligii Campionilor din sezonul viitor. O altă miză ar putea fi urcarea pe poziţia a 14-a, actualmente a Greciei, care ne-ar mai oferi o echipă în preliminariile Europa League. Poziţia a 12-a ar asigura calificarea campioanei direct în grupele Ligii Campionilor, dar în acest moment acest loc pare intangibil. Iată cum arată clasamentul înaintea startului european pentru echipele româneşti.

Capture

ADVERTISEMENT