Start în Campionatul Național de Karting 2018. Un pilot în vârstă de 5 ani, înscris la start!

27.04.2018 | 16:21
Start in Campionatul National de Karting 2018 Un pilot in varsta de 5 ani inscris la start

Start în Campionatul Național de Karting. Ediția 2018 a Campionatului Național de Karting Dunlop va debuta în acest weekend pe circuitul Amckart de lângă Capitală cu prima etapă la care vor participa aproximativ 50 de piloți cu vârste cuprinse între 5 și 64 de ani, informează Federația Română de Automobilism Sportiv.

După ce în toamna trecută lua parte la prima cursă din viața lui, pe circuitul de la Prejmer, în ultima etapă din 2017, Matei Drăgan va fi acum cel mai mic dintre concurenții care vor fi prezenți la start. La numai 5 ani și 8 luni, Matei face parte dintr-o familie dedicată motorsportului. Tatăl său, Adrian Drăgan, este un cunoscut pilot de raliuri, iar fratele său mai mare, Tudor (9 ani), este vicecampionul clasei Pufo în sezonul 2017. De altfel, amândoi vor fi prezenți pe circuitul Amckart în acest weekend.

Start în Campionatul Național de Karting. Șase curse în program

Iulia Berea (8 ani) și Andrei Berea (10 ani), al căror tată, Alex Berea, este pilot de raliuri, vor lua startul din postura de campioni en-titre. Aflată la al treilea sezon competițional, Iulia a fost campioană anul trecut la clasa Kid Honda, în timp ce fratele ei, Andrei, a câștigat clasa Pufo.

La polul opus se va afla cei de la clasa KR Masters. Deși a împlinit 64 de ani, Christian Mueller, campionul en-titre, rămâne un împătimit al acestei probe sportive și va fi decanul de vârstă al rundei care deschide Campionatul Național de Karting Dunlop 2018.

O altă prezență la etapă va fi Antonia Ioana Tănăsie, cea care în urmă cu o săptămână a fost prezentă și la etapa Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop, ocupând locul 8 la clasa H2. Ediția de karting din acest an este împărțit pe 10 clase, iar cele mai puternice karturi, cele din clasa KZ, pot atinge 100 de km/h în doar 3 secunde. De asemenea, pe circuite care o permit, se poate ajunge la o viteză de aproape 200 km/h.

Sâmbătă, între orele 09:00 și 20:00 se vor disputa antrenamentele, calificările și manșele prefinale, în timp ce duminică, între 08:00 și 13:00 sunt programate finalele acestei prime etape a campionatului.

Organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, sezonul 2018 de karting programează un total de 6 etape. După cea de la Amckart, următoarele sunt programate circuitul de la Prejmer (16-17 iunie, 14-15 iulie, 8-9 septembrie, 29-30 septembrie), urmând ca runda finală să aibă loc tot pe Amckart, în perioada 20-21 octombrie.