Sport

Start în ediția 2019-2020 din Liga Națională de handbal! Meciul lui Dinamo, oprit minute bune din cauza penelor de curent! TVR a întrerupt transmisia în minutul 50. Toate rezultatele

15.09.2020 | 22:04
Start in editia 20192020 din Liga Nationala de handbal Meciul lui Dinamo oprit minute bune din cauza penelor de curent TVR a intrerupt transmisia in minutul 50 Toate rezultatele
Start în ediția 2019-2020 din Liga Națională de handbal! Competiția debutează în formatul de criză la Sf. Gheorghe
ADVERTISEMENT

Liga Națională de handbal masculin începe cu turneul de la Sfântu Gheorghe. Pandemia de coronavirus a dat peste cap și începutul noului sezon care a fost programat să înceapă în luna august, însă o lună mai târziu, Liga Zimbrilor pornește la drum.

Formatul este unul de criză. Consiliul de Administrație al FRH a hotărât ca această competiție să înceapă sub formă de mini-turnee în aceeași locație, în care să se desfășoare câteva etape succesiv. Primul este programat la Sfântu Gheorghe, în sălile “Sepsi Arena” și “Kati Szabo”.

ADVERTISEMENT

Primul turneu se va desfășura între 15 și 17 septembrie și va conține trei etape. Toate echipele vor juca în zile consecutive în cele două săli și până joi se vor completa primele trei etape din campionat.


UPDATE, ora 22:00. S-a încheiat prima etapă din Liga Zimbrilor. Nu a fost o etapă lipsită de peripeții, iar problemele organizatorice nu au lipsit. La meciul dintre Dinamo și Făgăraș, au fost două pene de curent în Sepsi Arena care au întrerupt meciul în prima parte. Din cauza acestui fapt, meciul s-a prelungit peste timpul alocat și TVR a fost nevoită să întrerupă transmisiunea partidei pentru a face loc jurnalului. Dinamo s-a impus cu 29-25.

ADVERTISEMENT

Rezultatele primei runde: 


Start în ediția 2019-2020 din Liga Națională de handbal! Programul primelor trei etape

În ediția trecută nu s-a acordat titlul de campioană, în condițiile în care sezonul a fost înghețat. Chiar dacă Dinamo avea un avans confortabil în fruntea clasamentului, FRH a decis să nu se acorde titlurile de campioană.

Programul primelor trei etape din Liga Zimbrilor:

Etapa 1 (marți, 15 septembrie): 

Etapa 2 (miercuri, 16 septembrie):

Etapa 3 (joi, 17 septembrie): 

Sunt programate 9 etape din Liga Zimbrilor!

În weekendul trecut s-a desfășurat și Turneul Final Four din Cupa României. Dinamo a reușit să câștige finala cu HC Dobrogea Sud, scor 24-21, și a reușit să își adauge în palmares Cupa României și Supercupa României, contând pentru sezonul precedent.

ADVERTISEMENT

În actuala ediție a Ligii Zimbrilor a mai fost programat un turneu în perioada 4-11 octombrie, în care se vor disputa etapele 4, 5, 6, 7, 8, și 9. Ulterior, rămâne să se stabilească modul în care se va desfășura în continuare competiția, în funcție de ordinele publicate de MTS și Ministerul Sănătății.

Fetele încep mai târziu campionatul

La feminin, campionatul va începe abia pe 7-8 octombrie. În Liga Florilor, în primul turneu se va disputa o singură etapă, urmând să se dispute alte patru runde în intervalul 29 octombrie – 3 noiembrie, iar ultima etapă a anului se dispută într-un alt turneu, pe 17-18 noiembrie.

ADVERTISEMENT

În a doua parte a stagiunii, planul FRH este ca Liga Națională să revină la formatul clasic pe etape, însă deocamdată, din cauza crizei COVID-19 care persistă este imposibil acest lucru.

În schimb, competițiile europene se dispută tur-retur. CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea au disputat deja câte un meci în EHF Champions League și vor evolua la fiecare final de săptămână în competiția inter-cluburi.

 

ADVERTISEMENT