Fotbal intern

Marele război CSA Steaua – FCSB! Start joc pentru 37 milioane €

Procesul dintre CSA Steaua şi FCSB începe astăzi, după mai multe amânări legate de procedură. Armata cere un prejudiciu de 37 de milioane de euro.
10.01.2018 | 12:30
Marele razboi CSA Steaua  FCSB Start joc pentru 37 milioane E
ADVERTISEMENT

Mediatizatul proces legat de prejudiciul pe care CSA Steaua i-l cere lui Gigi Becali, în valoare de 37 de milioane de euro, este gata de start. Practic, totul a pornit încă din 2016, dar până acum nu a fost nici o înfăţişare în care să se ia în discuţie speţa propriu-zisă.

Problema iniţială a fost legată de taxa de timbru, una care era de aşteptat să fie una foarte mare, dacă ţinem cont de suma uriaşă pe care CSA Steaua o cere ca prejudiciu. În decembrie 2016, juristul CSA, Florin Talpan, a reuşit să obţină reducerea taxei de timbru.

ADVERTISEMENT

Taxa de timbru, scăzută la 427.100 lei

Astfel, pentru prejudiciu solicitat, CSA a achitat o taxă de timbru în valoare de 427.100 de lei, de patru ori mai mică decât cea stabilită iniţial. Aceea a fost o primă victorie pentru Florin Talpan, în condiţiile în care Gigi Becali era convins că Armata nu va achita această taxă.

“De unde să plătească Armata taxa de timbru? Ministrul trebuie să o facă, ministerul. Ministerul nu e în proces. CSA trebuie să plăteasca din banii clubului, bani pe care nu îi are acum”, spunea Becali în urmă cu un an. La vremea respectivă se vorbea despre o sumă halucinantă şi ireală, peste 1,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Cu siguranţă, astăzi nu se va da o soluţie în acest litigiu. Cel mai probabil, finalul lui 2018 ar putea aduce o soluţie pe fond în această speţă. În cazul unei victorii a CSA Steaua, soluţia nu ar fi cu titlu executoriu. Ceea ce înseamnă că duelul se va extinde pe o perioadă lungă, cu siguranţă mai mare de un an.

La finalul anului trecut a fost deschis un nou dosar important în războiul dintre CSA Steaua şi FCSB. Florin Talpan a depus actele prin care cere recunoaşterea palmaresului deţinut de CSA Steaua, de la înfiinţare până în 2004.  

ADVERTISEMENT