Start în sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020! Examenul începe cu proba scrisă la limba română

Alexandru Năstase   
în HotNews
29/06/2020, 08:20
Start în sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020! Examenul începe cu proba scrisă la limba română GALERIE FOTO
Astăzi începe sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020! Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Astăzi se dă startul în sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020! Vorbim despre a doua șansă pentru elevi, o a doua șansă la care s-au înscris nu mai puțin de 216 copii.

Toți aceștia au încheiat clasa a VIII-a și încearcă acum să prindă un loc în liceu, conform Ministerul Educației și Cercetării.

Examenul începe cu proba scrisă la limba și literatura română, unde s-au înscris 192 de candidați. Marți, 30 iunie, se desfășoară proba la matematică (206 candidați înscriși).

Astăzi începe sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020!

Miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la limba și literatura maternă, o probă pentru care 9 candidați s-au înscris și așteaptă cu emoții subiectele.

La fel ca în prima rundă, probele încep la ora 9.00. Un detaliu interesant este acela că examenele se vor desfășura în 60 de centre de examen.

Nu mai puțin de 37 de județe vor găzdui aceste probe. Există și câteva situații speciale, situații în care nu a fost nevoie de această a doua rundă.

Potrivit situațiilor transmise de inspectoratele școlare, la nivelul județelor Arad, Covasna, Ilfov, Mehedinți și Tulcea nu există motiv care să determine organizarea acestei etape speciale.

Vă reamintim că și în această sesiune există posibilitatea unei contestații. Acestea pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14.00 – 20.00.

Atenție! Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video şi sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenţie şi protecţie stabilite în contextul pandemiei COVID-19.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării pune, în continuare, la dispoziţia celor interesaţi, o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfăşurarea Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil în perioada 29 iunie – 2 iulie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 3 iulie, între orele 8:00 -14:00.

Media generală obţinută în urma susţinerii Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de şcolarizare aprobată, pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Închide ×