News

Start joc în distribuția primelor doze de vaccin de la AstraZeneca. Împărțirea pe județe

07.02.2021 | 10:54
Start joc în distribuția primelor doze de vaccin de la AstraZeneca. Împărțirea pe județe
Primele doze de vaccin AstraZeneca sunt împărțite în țară. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Start joc în distribuția primelor doze de vaccin de la AstraZeneca. Prima tranșă a ajuns deja la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. În cursul zilei, 81.000 de doze vor fi distribuite către centrele regionale din Cluj, Craiova, Iaşi şi Timişoara.

Interesant este că acestea vor fi transportate terestru, cu ajutorul mașinilor și nu cu avionul. Cu toate acestea, condițiile de siguranță sunt respectate cu sfințenie.

ADVERTISEMENT

”Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospecialele Ministerului Apărării Naţionale.

Start joc în distribuția primelor doze de vaccin de la AstraZeneca în țară

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de +2 – +8 grade celsius”, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

ADVERTISEMENT

De remarcat că dozele vor fi distribuite conform unui algoritm. Centrul Regional de Depozitare Cluj primește 23.400 doze. Centrul Regional de Depozitare Craiova: 15.300 doze.

De asemenea, Centrul Regional de Depozitare Iaşi ia 25.200 doze, în timp ce Centrul Regional de Depozitare Timişoara, 17.100 doze.

În urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătăţii, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), precum şi de Grupul Ştiinţific din CNCAV, ţinând cont de precizările din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP) şi de studiile disponibile până la momentul autorizării condiţionate de punere pe piaţă, în România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani.

ADVERTISEMENT

Interesant este că există, totuși, posibilitatea creşterii acestui interval, în funcţie de apariţia noilor date ştiinţifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Pentru gestionarea cu eficienţă a procesului de vaccinare la nivel naţional, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a elaborat şi transmis personalului specializat Procedura de vaccinare împotriva COVID-19 cu AstraZeneca, document care prevede condiţiile şi modul de stocare, depozitare, transport şi distribuţie, cu respectarea lanţului de frig, monitorizarea reacţiilor, precum şi managementul stocurilor şi al pierderilor.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că în luna februarie vor sosi în România cel puţin 600.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la AstraZeneca, iar programarea va debuta din 10 februarie pentru persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri