News

Start joc în vizita de evaluare a României pentru ridicarea MCV-ului! Ana Birchall: ”Ne-am ascultat fiecare”

Autor: Alexandru Năstase | 02.07.2019 | 15:09
Ana Birchall s-a întâlnit cu delegația MCV. Sursa foto - facebook

Este start joc în vizita de evaluare a României pentru ridicarea MCV-ului! Mai exact o delegație formată din experți europeni a început o vizită de evaluare a implementării de către România a recomandărilor din raportul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV). Și ministrul Justiției, Ana Birchall a confirmat faptul că a fost declanșată această evaluare, dar nu a oferit prea multe detalii.

Start joc în vizita de evaluare a României pentru ridicarea MCV-ului!

”A fost o ședință de lucru, dacă pot s-o numesc așa, foarte foarte bună, bazată pe onestitate, bazată pe transparență. Ne-am ascultat fiecare și eu cred că e un foarte bun început. Până la urmă, obiectivul principal al României este ridicarea MCV-ului și acest obiectiv atât de important pentru România sper eu să poată să fie realizat cât de curând posibil. Și nu depinde decât de noi acest lucru”, a spus ministrul Justiției.

De altfel, această misiune reprezintă o continuare a discuțiilor informale tehnice organizate în primăvara anului 2019 la Bruxelles. Cel puțin așa se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției. De remarcat că în cadrul întâlnirii, Ana Birchall a prezentat progresele înregistrate de România în cadrul MCV și a reafirmat determinarea autorităților române de a continua analiza tehnică a fiecărui punct din raportul MCV, în vederea ridicării acestuia.

Start joc în vizita de evaluare a României pentru ridicarea MCV-ului! Ana Birchall
Ana Birchall nu a oferit detalii legate de vizita de evaluare, Sursa foto – facebook

Contradicții legate de ridicarea MCV-ului

„România este o țară profund atașată valorilor europene și statului de drept, preocupată de respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor săi și ale cetățenilor europeni. Apreciem deschiderea colegilor de la Bruxelles pentru un dialog constructiv în scopul identificării celor mai bune soluții. Autoritățile române vor continua acest dialog instituțional și transparent cu reprezentanții Comisiei, în vederea ridicării Mecanismului de Cooperare și Verificare”, a subliniat Ana Birchall

Vă readucem aminte că în luna martie un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că implementarea de către România a recomandărilor din raportul MCV a fost accelerată. Nu toată lumea a fost de acord – prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, spunea că nu a remarcat progrese de la publicarea raportului MCV privind România.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!