News

Start joc la „Grădinița de vară”! Ce surprize a pregătit Primăria Sectorului 1 pentru o mie de copii

01.07.2019 | 14:11
Start joc la Gradinita de vara Ce surprize a pregatit Primaria Sectorului 1 pentru o mie de copii

Start joc la „Grădinița de vară”, un program special gândit de Primăria Sectorului 1 pentru o mie de copii. Astfel, aceștia vor putea beneficia, gratuit, de 8 grădinițe de vacanță. Este pentru al doilea an consecutiv în care Primăria finanțează acest program, unul în care copiii beneficiază de mâncare, de cursuri opționale și de îndrumarea educatorilor, fără ca părinții să fie nevoiți să plătească pentru toate acestea.

Start joc la „Grădinița de vară”!

Este bine de știut că proiectul oferă 750 de locuri finanțate de către Autoritatea Locală, dar, fiindcă majoritatea copiilor pleacă și în vacanță cu părinții, prin rotație, pot beneficia de acest program circa 1.000 de copii. Primăria a investit în acest program nu mai puțin de 1,8 milioane de lei, banii provenind în totalitate din bugetul local al Sectorului 1. Prioritate au copiii proveniți din familii cu venituri mici.

La deschiderea cursurilor grădiniței de vară de la Grădinița 248 de pe strada Artur Vârtejanu nr. 15 a fost prezent și primarul Daniel Tudorache. Acesta a ținut să precizeze cât de important este pentru părinții foarte ocupați din ziua de astăzi să aibă cu cine să își lase copiii. „Dacă bunicii nu sunt lângă ei, este foarte greu, vara. Nu au cu cine să-i lase pe cei mici, în timp ce părinții sunt la serviciu. Prin intermediul acestui program părinții își pot lăsa copiii într-un mediu sigur, sub supravegherea și îndrumarea educatorilor.

Start joc la „Grădinița de vară”! Grădiniță
Primarul Sectorului 1 în momentul lansării programului. Sursa foto – bucurestifm.ro

Ce surprize a pregătit Primăria Sectorului 1 pentru o mie de copii

În plus, copiii beneficiază de tot felul de cursuri opționale, de la limbi străine, la dans și de o mâncare sănătoasă. Pot să îi aducă la 9 dimineața, iar după-amiaza programul este flexibil, în funcție de programul părinților. Și toate acestea fără să plătească nimic, dacă locuiesc în Sectorul 1. Suntem singurul sector din București care asigură grădinițe de vacanță gratuite. Pentru copiii noștri nimic nu este prea mult”, a declarat primarul Dan Tudorache pentru București FM.

„Grădinița de Vară” s-a deschis chiar în prima zi a lunii iulie cu o serbare pentru copii de la cele opt grădinițe. Aladdin a fost gazda micuților, care au cântat, au dansat și s-au jucat, în curtea Grădiniței 248.