Sporturi

Start la US Open 2018. Totul despre turneul de la Flushing Meadows

27.08.2018 | 11:00
Start la US Open 2018 Totul despre turneul de la Flushing Meadows

Start la US Open 2018. Totul despre turneul de la Flushing Meadows. La a 138-a ediție a turneului, US Open promite să asigure spectacolul în următoarele două săptămâni la Flushing Meadows.

Tot ce trebuie să ştii despre US Open 2018. “Simona Halep se va simți eliberată după succesul de la Paris și va continua lupta. Acum vrea mai multe titluri de Grand Slam”. Aceasta a fost părerea specialiștilor, în frunte cu Martina Navratilova, după Roland Garros 2018. Desigur, Wimbledon, primul turneu major pe care Simona l-a început ca deținătoare a unui titlu de Grand Slam, a fost o dezamăgire. Dar trebuie să ținem cont de context. Trecerea la iarbă, suprafață care nu este pe placul româncei, era oricum destul de complicată. Și se adăuga la oboseala acumulată în sezonul de zgură.

Deci, la acel moment, așteptările nu aveau de ce să fie mari. Acum este altceva. Simona nu mai are scuze! Este o jucătoare uriașă, i-a convins și pe cei mai mari critici. Și nu au fost puțini. Dar mai are de răspuns la o întrebare. O întrebare care ne frământă pe toți. Este Halep doar una dintre marile jucătoare ale acestei perioade sau este o figură care va învinge timpul și va rămâne în istorie ca o legendă a sportului alb. Succes, Simona! Trebuie să cucerești New York-ul! Ai două săptămâni!

Start la US Open 2018. Totul despre turneul de la Flushing Meadows. Premii în bani record

Organizatorii US Open au anunțat că pentru actuala ediție a turneului vor acorda cele mai mari premii din istoria tenisului. Un total de 53 de milioane de dolari pentru jucătorii care vor fi prezenți la New York. Astfel, se depășește recordul care abia fusese stabilit, la Wimbledon 2018. US Open a fost primul turneu care a oferit premii egale pentru masculin și feminin, iar în 2018 se aniversează 45 de ani de la acel moment istoric. Între timp, sumele oferite participanților au crescut la un nivel care era cu siguranță de neimaginat în acele vremuri.

Cei doi învingători în probele de simplu vor încasa câte 3,8 milioane de dolari, de asemenea un nou record. Organizatorii continuă eforturile și pentru jucătorii din planul doi. Se măresc considerabil premiile pentru primele trei tururi pe tabloul principal și chiar pentru calificări. Astfel, doar pentru participare la ediția 2018 a US Open, la simplu, se acordă 54.000 de dolari. 93.000 de dolari este premiul acordat pentru turul doi și 156.000 de dolari pentru accederea în turul 3.

US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului! Bookmakerii nu cred în Halep

Bookmakerii încă nu o văd pe Simona Halep suficient de puternică pentru a domina cele mai importante turnee din tenisul feminin. Revenirea Serenei Williams a produs un nou dezechilibru, cel puțin în privința cotelor. La New York, americanca a primit de la Betano cotă 5,00 pentru un nou succes. Specialiștii nu țin cont de forma neconvingătoare a Serenei, învinsă categoric de Johanna Konta la San Jose. A doua favorită este câștigătoarea de la Wimbledon 2018, Angelique Kerber. Cotă 9,50 pentru un succes al jucătoarei din Germania. Sloane Stephens, deținătoarea trofeului, are cotă 11,00. Apoi vine un grup de trei jucătoare, printre care și Simona Halep. 12,00 este cota pentru oricare dintre Halep, Muguruza și Pliskova. Wozniacki are cotă 15,00, la fel ca Șarapova, Svitolina sau Kvitova!

Simona Halep nu are puncte de apărat la New York. Anul trecut a dat peste “Coşmarul Maşa”

Start la US Open 2018. Totul despre turneul de la Flushing Meadows. În 2017, Simona Halep ajungea la New York cu planuri mari. Asta după ce se descurcase destul de bine la turneele premergătoare, cu semifinale la Toronto şi finală la Cincinnati. Ce-i drept, ambele eşecuri, primul cu Svitolina, al doilea cu Muguruza, veniseră la nişte scoruri categorice. Semnale de alarmă care nu au fost interpretate corect. Iar Simona ratase câteva ocazii de a trece pe primul loc în WTA, lucru care avea să se întâmple abia în toamnă, la Beijing. La New York, lucrurile au mers prost încă de la început. De la tragerea la sorți! Când Maria Şarapova a fost anunţată ca adversara Simonei în turul 1!

La acel moment, rusoaica o conducea pe Halep cu un categoric 6-0 la meciuri directe! Desigur, nu era în formă. Maşa venea după suspendare, abia revenise în circuit şi nu prea bătea pe nimeni. Dar contra româncei a jucat ca în vremurile bune, cu multe lovituri câştigătoare. Şi s-a făcut 7-0! După un 6-4, 4-6, 6-3 în favoarea rusoaicei. Simona avea să scape de coşmarul Maşa abia la Beijing, când obţinea şi primul loc WTA în premieră. A venit şi al doilea succes apoi, în acest an, la Roma.

Simona Halep, aproape de glorie în 2015 la Flushing Meadows

În septembrie 2015, Simona Halep era deja o jucătoare consacrată, care însă nu reuşise să dea lovitura la un turneu de Grand Slam. În 2014 pierduse finală la Roland Garros, semifinală la Wimbledon şi apoi un sfert de finală spectaculos cu Serena Williams la US Open. Dar traseul pe care l-a avut în 2015 a ajutat-o pe româncă să capete încredere. A început lin, cu victorii clare la Erakovic, Bondarenko şi Rogers. Au urmat calificări muncite cu Lisicki şi Azarenka şi Simona era în semifinale. Contra unei adversare accesibile, Flavia Pennetta.

Pe cealaltă parte de tablou se juca Serena – Vinci. Toată lumea le vedea pe italience eliminate, pentru un nou meci Halep – Williams. Ca în 2014, numai că acum românca părea mai puternică, mai experimentată. Doar că totul s-a năruit. Pe 10 septembrie 2015, Simona nu s-a regăsit. I-a făcut cadou Pennettei un loc în finală, cu foarte multe erori neforţate. S-a terminat 6-1, 6-3 pentru italiancă. Surpriza şi mai mare avea să vină la doar câteva ore. Suficient cât să adâncească regretele româncei. Vinci a învins-o pe Serena. Iar în finala italiană, Pennetta s-a impus destul de clar. Apoi și-a anunțat retragerea!

Simona Halep, în siguranţă în clasament. Cum arată lupta pentru locul 1

Paradoxal, eliminarea rapidă din 2017, încă din primul tur, o ajută pe Simona Halep acum. Nu are puncte de apărat din ediţia precedentă, ceea ce înseamnă mai puţină presiune în lupta pentru primul loc WTA, care a fost foarte aprigă în ultima perioadă. Doar că nici principala rivală din acest an în ierarhia WTA, Caroline Wozniacki, nu are prea multă presiune pe umeri de pe urma rezultatelor din 2017. La precedenta ediție a turneului de la New York, daneza era eliminată în turul 2, de Ekaterina Makarova. De altfel, marea presiune este pe jucătoarele din SUA în ceea ce privește punctele de apărat. Deoarece anul trecut au fost doar americance între ultimele 4, Sloane Stephens, Madison Keys, Venus Williams și Coco Vandeweghe. Dintre acestea, doar Stephens poate fi considerată o pretendentă la locul 1 în acest moment al sezonului.

Românii la US Open 2018

Start la US Open 2018. Totul despre turneul de la Flushing Meadows. Nu mai puțin de șase jucătoare din România vor intra pe tabloul principal. Mihaela Buzărnescu, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan și Monica Niculescu sunt cele care se alătură Simonei Halep. Și, parcă mai mult ca niciodată, speranțele românești nu stau doar pe umerii Simonei. Asta pentru că Mihaela Buzărnescu are un 2018 fabulos, în care a demonstrat că se poate lupta de la egal la egal cu orice jucătoare din circuitul WTA. Sorana Cîrstea și Irina Begu nu au o formă prea bună la precedentele turnee de Grand Slam, Ana Bogdan alternează perioade bune cu altele mai puțin reușite, iar Monica Niculescu poate fi oricând o surpriză. Dar, teoretic, doar pentru primele runde. Dar Buzărnescu, deși uitată, în mod surprinzător, de bookmakeri, poate produce o mare surpriză.

ATP – „Greii” s-au întors pentru spectacol la US Open

Ediția din 2017 a US Open a fost una din care parcă au lipsit câteva ingrediente care aduc spectacolul. Andy Murray, Novak Djokovic, Stan Wawrinka, Key Nishikori și Miloș Raonic au declarat forfait din cauza accidentărilor. Iar Roger Federer a fost eliminat prea devreme, în sferturile de finală. În acest an, aceștia s-au întors în circuit și au ambiții mari la New York. În special Nole, care a demonstrat că și-a regăsit deja cea mai bună formă, după victoria de la Wimbledon. Murray și Wawrinka sunt încă destul de departe, dar rămân oameni pe care dorești să îi vezi la turneele importante. La fel și spectaculosul Nishikori sau puternicul Raonic. Rafael Nadal își apără titlul, după ce în 2017 s-a impus în finala contra lui Kevin Anderson. Cert este că actuala ediție a US Open se anunță un spectacol total, după ce FedEx, Rafa și Nole și-au împărțit primele trei turnee majore. Cei trei sunt marii favoriți ai caselor de pariuri, iar majoritatea chiar mizează pe sârb ca prim favorit, în mod oarecum surprinzător.