News

Start-Up Nation 2020. Înscrieri pentru fondurile nerambursabile de la stat

05.09.2019 | 19:41
StartUp Nation 2020 Inscrieri pentru fondurile nerambursabile de la stat

Vești bune pentru oamenii de afaceri din întreaga țară. Ministerul pentru Mediul de Afaceri pregătește ediția cu numărul trei a programului Start-Up Nation, prin care firmele noi vor avea ocazia să obțină fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare, noua sesiune de înscriere urmând să demareze până la finalul anului 2019.

Start-Up Nation va începe până în decembrie

Anunțul a fost făcut de Paula Pârvănescu, secretarul de stat din cadrul Ministerului, oficialul dezvăluind că programul va debuta oficial până cel târziu în luna decembrie, urmând a fi eliminate unele restricții care le-au dat bătăi de cap antreprenorilor înscriși la ediția precedentă.

Start-Up Nation o să înceapă înainte de decembrie. De data aceasta va fi un program de succes, așa cum se știe el că este de succes. Ediția a treia a programului va începe până la finele anului acesta, dar doar în ceea ce privește înscrierea proiectelor. Verificarea, contractarea și implementarea lor va începe în 2020, pentru că bugetul nostru e bugetul statului, Ministerul de Finanțe este cel care ne dă sau ne ia bani și a zis că la anul o să ne dea banii cum ne-a dat și până acum și o să-l implementăm”, a declarat Paula Pârvănescu.

Modificări importante în Start-Up Nation 2019. Sursa foto: economica.net
Modificări importante în Start-Up Nation 2019. Sursa foto: economica.net

Modificări importante pentru Start-Up Nation 2019

Noi dăm puncte pentru tot ce înseamnă partea de automatizare, dar noi vrem să creăm și locuri de muncă. Deci se va elimina această idee și cei care au avut-o până acum trebuie să și-o elimine cu totul, pentru că nu poți să-ți automatizezi unitatea de producție și să creezi 20 de locuri de muncă”, a mai spus secretarul de stat al Ministerului Mediului de Afaceri.

Dorința conducerii este de a mai lansa o sesiune în decembrie. De asta ne pregătim acum, mai facem un consiliu consultativ unde o să discutăm. Invit pe toată lumea să-mi trimită idei de modificare a punctajului. Acum, în 2019, suntem într-o situație în care nu e atât de ușor să găsești angajați, iar rata șomajului este foarte bună. Deci împreună va trebui să gândim modificările pentru sesiunile viitoare. Propunerile deja adunate de noi sunt de a duce acest criteriu de locuri de muncă din primul loc”, a explicat și directorul Direcției pentru IMM din minister, Adrian Panait.

Tags: