Life

Starul R&B R. Kelly, condamnat la 30 de ani de închisoare. Cântărețul, găsit vinovat pentru abuz sexual

Starul de muzică R&B R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare de o instanță din Statele Unite ale Americii. Cântărețul a fost găsit vinovat pentru abuz sexual.
30.06.2022 | 00:10
Starul RB R Kelly condamnat la 30 de ani de inchisoare Cantaretul gasit vinovat pentru abuz sexual
Cântărețul R. Kelly, condamnat la 30 de ani de închisoare. Starul american, acuzat de abuz sexual. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sentință finală pentru starul american R. Kelly. O judecătoare din Brooklyn l-a condamnat pe cântăreț la 30 de ani de închisoare.

Cântărețul R. Kelly, condamnat la 30 de ani de închisoare. Starul american, acuzat de abuz sexual

Miercuri, 29 iunie, judecătorul de district din SUA, Ann Donnelly, a anunțat sentința la tribunalul federal din Brooklyn, după ce a audiat victimele lui R. Kelly.

ADVERTISEMENT

Starul R&B este acuzat de mai multe abuzuri sexuale. La începutul lui 2019, într-un documentar numit ”Victimele lui R. Kelly” mai multe femei au vorbit despre infernul la care au fost supuse de cântăreţ.

Cântărețul în vârstă de 55 de ani a fost judecat pentru şantaj, exploatare sexuală de minori și corupţie.

ADVERTISEMENT

Magistrații l-au acuzat pe Kelly de folosirea faimei și averii sale pentru a atrage victime, promițându-le că le ajută cu carierele lor muzicale. Câteva dintre acestea au depus mărturie că erau minore când el le-a abuzat sexual.

Potrivit părții acuzatoare, artistul şi-a folosit timp de 25 de ani statutul de vedetă pentru a atrage femei şi fete minore pentru sex, demonstrând o “desconsiderare crudă” faţă de victimele sale şi fără a da dovadă de remuşcare.

ADVERTISEMENT

După ce a pronunțat verdictul, Donnelly a vorbit direct cu Kelly, spunând: ”Aceste crime au fost calculate și planificate cu atenție și executate în mod regulat timp de aproape 25 de ani. I-ai învățat că iubirea este înrobire și violență”, scrie NBC News.

R. Kelly, confruntat cu victimele sale în timpul procesului: ”Am crezut că nu se mai face dreptate”

R. Kelly, vedetă uriașă peste ocean, câștigător a trei premii Grammy, a fost găsit vinovat și de încălcarea legii Mann, care interzice traficul de persoane interstatal în SUA.

ADVERTISEMENT

Pedeapsa primită miercuri de R. Kelly a fost mai mare decât cei 25 de ani pe care procurorii federali i-au cerut inițial.

Jane Doe, una dintre victimele cântărețului, a izbucnit în lacrimi în timp ce s-a adresat instanței. Femeia a spus că a petrecut ani de zile crezând că nu se va face niciodată dreptate.

”Știu că există fani ai lui R. Kelly care nu ne cred”, a spus femeia, care avea 17 ani când l-a cunoscut prima dată pe Kelly, la un concert în septembrie 1994.

”La un moment dat mi-am pierdut speranța în sistemul nostru de justiție, dar azi mi-ați redat credința”, a mai spus această după sentința judecătorilor.

ADVERTISEMENT
Tags: