Fotbal intern

Starul Suediei nu va juca în meciul cu România! Motivul absenței fotbalistului de la Manchester United

18.03.2019 | 13:53
Starul Suediei nu va juca in meciul cu Romania Motivul absentei fotbalistului de la Manchester United

Starul echipei naționale a Suediei, Victor Nilsson Lindelof, nu va juca în meciul cu reprezentativa României, primul din campania de calificare la Campionatul European din 2020. Pe lângă fundașul central de la Manchester United, selecționerul Janne Andersson a fost nevoit să renunțe și la jucătorul formației Leeds United, Pontus Jansson, care s-a accidentat la ultima partidă disputată în Championship.

Motivul incredibil pentru care starul Suediei nu va juca în meciul cu România

Fără îndoială că Victor Nilsson Lindelof este marele star al echipei naționale a Suediei, dar nu va putea juca în întâlnirea cu reprezentativa României și a fost înlocuit în lot cu Anton Tinnerholm, colegul lui Alexandru Mitriță la New York City FC. Deși site-ul oficial al Federației Suedeze nu a motivat decizia, presa a scris că selecționerul Janne Andersson l-a învoit pe jucătorul de la Manchester United, pentru a fi prezent la naşterea primului său copil.

Absența lui Victor Nilsson Lindelof nu este singura bătaie de cap a selecționerului Janne Andersson. Acesta a mai pierdut un fundaș central pentru partidele cu România și Norvegia, după ce Pontus Jansson s-a accidentat la genunchi în timpul meciului pe care Leeds United a pierdut-o acasă cu scorul de 0-1 în fața celor de la Sheffield United. În locul acestuia a fost convocat de urgență Sotirios Papagiannopoulos de la FC Copenhaga.

Victor Lindelof sărbătorește un gol marcat pentru naționala Suediei
Victor Lindelof sărbătorește un gol marcat pentru naționala Suediei

Și Cosmin Contra are probleme de lot din cauza accidentărilor

Pentru dubla cu România și Norvegia, selecționerul suedez Janne Andersson are la dispoziție următorii 24 de jucători:

Portari: Karl-Johan Johnsson (Guingamp), Kristoffer Nordfelt (Swansea), Robin Olsen (AS Roma);

Fundaşi: Ludwig Augustinsson (Werder Bremen), Andreas Granqvist (Helsingborgs), Filip Helander (Bologna), Sotirios Papagiannopoulos (FC Copenhaga), Emil Kraft (Amiens), Mikael Lustig (Celtic Glasgow), Anton Tinnerholm (New York City FC);

Mijlocaşi: Ken Sema (Watford), Gustav Svensson (Seattle Sounders), Viktor Claesson (FK Krasnodar), Jimmy Durmaz (Toulouse), Albin Ekdal (Sampdoria), Emil Forsberg (RB Leipzig), Jakob Johansson (Rennes), Sebastian Larsson (AIK Stockholm), Kristoffer Olsson (FK Krasnodar);

Atacanţi: Sebastian Andersson (Union Berlin), Marcus Berg (Al Ain), Robin Quaisson (FSV Mainz), Alexander Isak (Willem Tilburg), Sam Larsson (Feyenoord Rotterdam).

Echipa națională a României s-a reunit duminică în vederea partidelor cu Suedia (23 martie, ora 19:00, la Solna) și Insulele Feroe (26 martie, ora 21:45, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj) și a efectuat primul antrenament. Și selecționerul Cosmin Contra are probleme de lot înaintea partidei cu Suedia, pierzându-iu din cauza accidentărilor pe Vlad Chiricheș și George Țucudean. De asemenea, este incertă situația medicală a fotbaliștilor Ciprian Tătărușanu și Romario Benzar.

Tags: