Fotbal international

Starurile care pot fi acontate gratis începând de azi! Willian de la Chelsea și Christian Eriksen, printre numele mari care sunt libere la transfer

01.01.2020 | 14:10
Starurile care pot fi acontate gratis incepand de azi Willian de la Chelsea si Christian Eriksen printre numele mari care sunt libere la transfer
ADVERTISEMENT

Fotbalul internațional începe încă de pe 1 ianuarie să ”miște” pe piața transferurilor, pentru că există o listă destul de lungă de nume mari care își termină contractul în iunie și, astfel, pot fi acontați gratis încă de acum. Printre numele importante regăsim staruri de la Chesea, Tottenham sau Paris Saint Germain.

Jucătorii de top care pot fi transferați gratis începând cu 1 ianuarie

Primul nume pe listă este Willian de la Chelsea. Brazilianul de 31 de ani nu și-a prelungit înțelegerea cu gruparea de pe Stamford Bridge și presa din Anglia speculează deja că acest lucru nici nu se va întâmpla. Mijlocașul este dorit de Barcelona, iar catalanii ar putea să profite chiar în aceste zile.

ADVERTISEMENT

Plecarea lui Christian Eriksen de la Tottenham este unul dintre cele mai discutate subiecte în presa internațonală în aceste zile. În cazul lui, lucrurile par mai clare decât în cazul lui Willian. Play-maker-ul naționalei Danemarcei este dorit insistent de Real Madrid încă din vară, iar refuzul său de a-și înnoi înțelegerea cu Tottenham trebuie privit în din această perspectivă.

Luka Modric e și el din acest moment în ultimele șase luni de contract și oficialii lui Real nu mai au nici ei prea mare tragere de inimă să-i prelungească înțelegerea ”Balonului de Aur” din 2018. Motivul e cel explicat mai sus: i-au găsit deja înlocuitor din vară, pe Eriksen!

ADVERTISEMENT

Mario Gotze parcă joacă de-o viață deja, însă are doar 27 de ani! Fotbalistul-minune al Germaniei a fost chinuit de accidentări, însă valoarea sa este inconstestabilă și în vară speră din nou la o nouă mutare de top. Tocmai de aceea a refuzat până în acest moment eforturile șefilor de la Borussia Dortmund de a-l ”lega” cu un nou contract.

Edinson Cavani va face 33 de ani în februarie, așa că zilele sale la PSG sunt numărate. E clar că nu va mai primi un nou contract din parte șeicilor care conduc destinele parizienilor, însă plecarea sa ar putea fi urgentată: Atletico Madrid îl vrea chiar din această iarnă și n-ar mai vrea să aștepte finalul înțelegerii cu PSG, ceea ce înseamnă că spaniolii sunt dispuși să plătească și o sumă, nu foarte mare, pentru a-l înregimenta chiar din această lună.

ADVERTISEMENT

Dries Mertens nu mai stă la Napoli. Micuțul atacant belgian a fost unul dintre șefii ”rebeliunii” împotriva patronului de Laurentiis, iar acesta i-a și tăiat salariul cu 25%. Arsenal e destinația cea mai probabilă pentru fotbalistul ”de buzunar” al napoletanilor.

Giacomo Bonaventura e genul de fotbalist care putea avea o carieră mult mai mare decât la ceea ce a ajuns până acum. Are însă doar 30 de ani și, dacă accidentările i-ar mai da pace, ar putea să ajungă rapid la forma din urmă cu trei ani, când era cap de listă în prioritățile de transfer ale lui Real Madrid. Oricum, pare că vrea să se despartă de AC Milan în vară.

ADVERTISEMENT

Nacho Fernandez are 29 de ani, e în floarea vâstei fotbalistice și la Real Madrid își făcuse un nume important, impunându-se ca titular. Lucrurile n-au mai stat la fel în acest sezon însă, Nacho prinzând doar patru meciuri pentru ”Los Blancos”. Din vară e liber, așa că sigur va prinde o mutare la o echipă importantă.

Valoarea de piață în euro a celor opt jucători care pot semna cu orice echipă începând de azi

  • Willian – 32 milioane
  • Eriksen- 90 milioane
  • Modric – 15 milioane
  • Gotze- 18 milioane
  • Cavani – 25 milioane
  • Mertens – 25 milioane
  • Bonaventura – 18 miioane
  • Nacho – 15 milioane

 

 

ADVERTISEMENT