Sport

Panică totală în Premier League! Fotbaliștii se tem pentru sănătatea lor după apariția focarelor COVID-19

Coronavirusul face din nou ravagii în Anglia, iar Premier League resimte din plin acest lucru. Fotbaliștii se tem în secret pentru sănătatea lor, după ce mai multe echipe au decis ca sezonul să continue.
22.12.2021 | 10:49
Panica totala in Premier League Fotbalistii se tem pentru sanatatea lor dupa aparitia focarelor COVID19
ADVERTISEMENT

Super vedetele din Premier League se tem pentru sănătatea lor, după ce 15 din cele 20 de echipe angrenate în competiție au ales să continue sezonul, în ciuda focarelor de COVID-19 care au apărut săptămâna trecută din cauza variantei Omicron.

Mai multe cluburi, printre care și unele de top, precum Tottenham, Chelsea sau Manchester United, au avut de suferit din cauza focarelor de coronavirus. Nu mai puțin de șase meciuri au amânate săptămâna precedentă în Premier League.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestor evenimente și a faptului că programul a fost deja dat peste cap, cluburile nu au de gând să întrerupă competiția, iar acest lucru îi îngrijorează pe jucători, care consideră că echipele de care aparțin le neglijează sănătatea.

Starurile din Premier League se tem pentru sănătatea lor

Conform Sportsmail, fotbaliștii de la mai multe echipe s-au contrat cu șefii lor din cauza faptului că nu au pus stop campionatului până la remedierea problemei cauzate de varianta Omicron a coronaviruslui.

ADVERTISEMENT

Se pare că mai mulți jucători și antrenori din Premier League consideră că este necesară o întrerupere a competiției pentru a reduce riscurile de îmbolnăvire cu COVID-19.

Toate aceste griji au fost transmise oficialilor clubului cu câteva zile înainte ca cei 20 de președinți să se întâlnească și să hotărască dacă este sau nu nevoie de o pauză în Premier League.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Adunarea Generală a decis ca sezonul să continue fără nicio întrerupere, fapt ce i-a luat prin surprindere pe fotbaliști. Aceștia se așteptau ca șefii cluburilor de care aparțin să țină cont de dorința și de preocupările lor.

Arsenal și Liverpool s-au opus continuării campionatului

Întâlnirea a avut loc online și, conform aceleiași surse, 15 dintre echipele de Premier League au dorit să joace în continuare, indiferent de riscurile la care sunt supuși fotbaliștii. Două dintre excepții au fost Arsenal și Liverpool, care au considerat că este necesară o întrerupere a competiției și care au făcut tot posibilul să întoarcă decizia în favoarea lor.

ADVERTISEMENT

Ca urmare a deciziei ca Premier League să continue, fotbaliștii și antrenorii sunt extrem de supărați de faptul că șefii lor nu le-au luat în seamă temerile și că au votat practic împotriva voinței lor.

Toată lumea este de părere că decizia de a continua competiția are legătură directă cu banii și că meciurile se vor disputa doar pentru ca echipele să nu suporte pierderi financiare majore, în special la etapele care au loc de sărbători.

Posibilele pierderi financiare, dar și aglomerarea calendarului au fost motivele principale pentru care cluburile din Premier League au hotărât că nu va avea loc nicio pauză cauzată de explozia de cazuri de coronavirus, varianta Omicron.

Jurgen Klopp: „Sănătatea e prioritară”

Marți, antrenorul secund al lui Liverpool, Pep Lijnders, a caracterizat decizia de a se juca de Boxing Day ca fiind „absurdă”, în timp ce Jurgen Klopp a insistat că sănătatea jucătorilor ar trebui să aibă prioritate,

Sunt însă și oameni care își schimbă părerea de la o zi la altă. Vinerea trecută, șeful lui Brentford, Thomas Frank insista ca în Premier League să aibă loc o pauză, dar se pare că, la întâlnirea de luni, a fost unul dintre cei mai vehemenți oameni în privința continuării competiției, manifestându-și dorința ca echipa sa să joace în Cupa Ligii, cu Chelsea.

Și Thomas Tuchel și-a schimbat rapid opinia Mai întâi, managerul neamț a declarat că „îi este foarte greu să înțeleagă” de ce meciul lui Chelsea cu Wolves, terminat la egalitate, scor 0-0, nu a fost amânat, deși campioana Europei făcuse o adresa prin care cerea acest lucru, dar care a fost respinsă. Marți, cu o zi înaintea duelului din Cupa Ligii cu Brentford, tehnicianul albaștrilor nu a mai fost la fel de revoltat.

ADVERTISEMENT
Tags: