Sport

Starurile lui PSG s-au făcut de râs la Rennes. Messi, Neymar și Mbappe, primul eșec în Ligue 1. Video

La PSG s-a adunat în această vară o adevărată constelație de staruri, dar acest lucru nu s-a văzut în deplasarea de la Rennes.
03.10.2021 | 15:52
Starurile lui PSG sau facut de ras la Rennes Messi Neymar si Mbappe primul esec in Ligue 1 Video
ADVERTISEMENT

Valoric, parizienii sunt de departe cea mai tare formație din lume, însă atâtea vedete pe metru pătrat pot aduce și necazuri. Primul scandal a fost între Mauricio Pochettino și Lionel Messi, superstarul adus de la Barcelona fiind vizibil deranjat că tehnicianul l-a înlocuit la derby-ul cu Olympique Lyon.

Vicecampioana Franței a încercat să pună batista pe țambal în acest conflict, dar imediat bun altul a ieșit la suprafață între alți doi jucători de top: Kylian Mbappe și Neymar. Francezul l-a acuzat în termeni duri pe brazilian că nu-i pasează.

ADVERTISEMENT

Rennes a dat de pământ cu starurile lui PSG

Toate aceste divergențe dintre starurile lui PSG au creat o atmosferă sumbră în vestiarul lui Mauricio Pochettino și inevitabilul s-a produs la Rennes. După o serie de opt victorii consecutive în Ligue 1, parizienii au cedat în etapa a 9-a, scor 0-2.

În teren cu toate vedetele, Leo Messi, Neymar, Kylian Mbappe, secondați de Angel Di Maria, Gianluigi Donnarumma, Marquinhos sau Marco Verratti, liderul campionatului Franței a fost umilită de muncitoarea formație a lui Bruno Genesio.

ADVERTISEMENT

Prestația starurilor lui Pochettino a fost mai mult decât modestă, singurul care a avut cu adevărat o șansă bună fiind Messi, care după o jumătate de oră de joc a nimerit bara cu o execuție superbă din lovitură liberă.

Cum a fost răpusă PSG

Rennes a aplicat o tactică inteligentă și a blocat toate vârfurile ofensive ale celor de la PSG, iar pe contraatac a lovit ori de câte ori a găsit spațiu. Prima dată a făcut-o în ultimul minut al primei reprize, prin Gaetan Laborde, care l-a învins pe Donnarumma cu o execuție din prima după o centrare a lui Kamal Deen Sulemana.

ADVERTISEMENT

Era de așteptat ca PSG să revină cu o altă față de la cabine, însă nu a fost deloc așa, tot Rennes fiind echipa mai montată. Și în chiar primul minut de la reluare, gazdele au creat o fază de toată frumusețea.

Același Laborde a centrat pe jos din partea dreaptă și Flavien Tait, venit din spate fără marcaj a înscris cu un șut de la 12 metri care nu i-a dat nicio speranță portarului ce în vară câștuga titlul european cu Italia. VEZI AICI GOLURILE

ADVERTISEMENT

Pochettino, fricos cu vedetele

Parizienii au avut o răbufnire de orgoliu la mijlocul reprizei secunde, atunci când Mbappe a trimis mingea în plasă duă un un-doi frumos cu Di Maria, dar golul său a fost anulat pentru o poziție de ofsaid.

În concluzie, dacă Messi s-a arătat la față la acea bară, prietenul Neymar a fost din nou ca și inexistent pe teren. Singurii care s-au zbătut, dar nu au avut reușite au fost Mbappe și Di Maria.

De remarcat este faptul că după scandalul cu Messi, antrenorul Mauricio Pochettino s-a lecuit și a aștepta finalul jocului pentru a face mutări în primul ”11”, deși era clar că jocul echipei sale suferă. În minutul 76 i-a schimbat pe Neymar, Verratti și Gana Gueye, dar nu s-a atins de Messi sau Mbappe.

ADVERTISEMENT