News

Statele UE văd România o amenințare din cauza numărului mic de vaccinați. Anunțul făcut de Nelu Tătaru

Statele UE cu rate mari ale vaccinării sunt îngrijorate în privința României, care ar putea întreține pandemia. Iată ce spune Nelu Tătaru.
21.09.2021 | 10:25
Statele UE vad Romania o amenintare din cauza numarului mic de vaccinati Anuntul facut de Nelu Tataru
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru a avertizat asupra faptului că România este privită drept o amenințare de celelalte state ale Uniunii Europene având în vedere rata de imunizare foarte mică din țara noastră.

Țările UE, îngrijorate că România întreține pandemia din cauza numărului mic de vaccinați

De asemenea, în aceeași situație sunt și vecinii bulgari, care nu au reușit nici ei să își convină oamenii să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Conform fostului ministru al sănătății, în Danemarca, spre exemplu, unde există o rată de vaccinare foarte mare, mai precis de 72 %, există îngrijorarea că state precum România sau Bulgaria ar putea întreține pandemia din cauza faptului că oamenii din aceste țări nu se vaccinează.

“Vedeam un studiu din Danemarca, țară care ajunsese la 72% rată de vaccinare, și își făceau griji de ceilalți comunitari, românii și bulgarii, care ar putea să întrețină această pandemie.

ADVERTISEMENT

Sunt discuții și sunt studii pe care fiecare stat și le face, dar restricțiile nu vor întârzia să apară”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Nelu Tătaru consideră că trebuie impuse restricții pentru a putea scăpa de pandemie

De asemenea, el a avertizat că restricțiile nu vor întârzia să apară. În același timp, Nelu Tătaru a vorbit și despre faptul că alte state au reușit să ajungă la imunizării atât de mare datorită faptului că au introdus anumite restricții.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește țara noastră, Nelu Tătaru a spus că pandemia este bagatelizată și există încă o discuție antivaccinare și persoane care nu doresc să se imunizeze.

“State europene, prin introducerea unor restricții, au ajuns la rate de imunizare de 60, 70, chiar 80%.

ADVERTISEMENT

Noi în acestem momente mergem pe aceleași discuții antivaccinare, bagatelizăm tot ce înseamnă pandemiel”, a informat Nelu Tătaru pentru sursa citată anterior.

Totodată, fostul ministru al sănătății a precizat că pandemia nu se va termina dacă imunizarea nu va ajunge la un procent de cel puțin 60 sau 70 %.

De asemenea, el a informat că în țara noastră oamenii mai degrabă trec prin boală și dobândesc anticorpi împotriva noului coronavirus decât să aleagă să se vaccineze.

„N-o să terminăm această pandemie dacă nu ajungem la un grad de imunizare de 60-70%.

Imunizarea o putem face prin vaccinare sau prin trecerea prin boală. Mulți dintre cetățenii noștri aleg să treacă prin boală”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT