News

Record în SUA: au fost înregistrate peste un milion de cazuri de Covid-19 în 24 de ore

Statele Unite au înregistrat peste un milion de cazuri de Covid-19 în 24 de ore. Această cifră este un record de la începutul pandemiei de coronavirus.
04.01.2022 | 09:53
Record in SUA au fost inregistrate peste un milion de cazuri de Covid19 in 24 de ore
ADVERTISEMENT

Statele Unite au înregistrat un număr record de cazuri de la începutul pandemiei și până acum, din cauza noi tulpini a coronavirusului, anume Omicron.

Este vorba, mai precis, despre un număr de peste 1 milion de persoane care au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Faptul că această țară a ajuns la cele mai mari cifre de la începutul pandemiei și până acum se datorează infecțiilor cu Omicron.

Mai mult decât atât, numărul zilnic de cazuri care au fost înregistrate în această țară este de două ori mai mare decât cifrele din orice altă țară a lumii, așadar acesta deține un record absolut la nivel mondial în ceea ce privește îmbolnăvirile din cauza coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Înainte, cel mai mare număr care a fost atins era din cauza variantei Delta a fost în India, atunci când peste 400 de mii de persoane au fost diagnosticate în vara anului 2021.

Autoritățile au decis să ia și măsuri în acest caz și multe școli sau firme au fost închise.

ADVERTISEMENT

SUA sunt dominate de varianta Omicron

Varianta Omicron este deja dominantă în Statele Unite, iar autoritățile care au analizat situația au transmis că tinerii contribuie major la răspândirea îmbolnăvirilor și la creșterea cazurilor noi.

Media creșterilor din ultima săptămână în ceea ce privește copiii spitalizați din cauza coronavirusului a crescut cu aproape 60 %.

ADVERTISEMENT

Totodată, infectarea persoanelor de între 18 și 29 de ani este mai mare de opt ori față decât luna trecută, de exemplu.

De asemenea, majoritatea tinerilor sunt nevaccinați.

 „Nu este nicio coincidență, este un grup de vârstă care rămâne sub-vaccinat într-un număr semnificativ.

Majoritatea pacienților cu COVID din spitalele noastre sunt nevaccinați”, a declarat președinte al secțiunii de asistență medicală și director de operațiuni la Henry Ford Health System, Bob Riney.

Tinerii au devenit mai neglijenți

În același timp, tinerii nu se confruntă cu consecințe atât de drastice din cauza infecției, motiv pentru care ei au devenit mai neglijenți în ceea ce privește măsurile sanitare.

„Adesea, această grupă de vârstă nu se confruntă cu cele mai grave consecințe ale transmiterii crescute.

Și uneori, acest lucru a făcut mai dificil pentru oameni să rămână vigilenți cu privire la respectarea tuturor măsurilor sanitare”, a afirmat Barbara Ferrer, directorul de sănătate publică al Los Angeles, conform Los Angeles Times.

ADVERTISEMENT