ADVERTISEMENT
News

Statele Unite au înregistrat sâmbătă un nou record al numărului de cazuri noi de COVID-19

Autor: Georgiana Dicu | 03.01.2021 | 12:08
Statele Unite au înregistrat sâmbătă un nou record al numărului de cazuri noi de COVID-19
Statele Unite au înregistrat sâmbătă un nou record al numărului de cazuri noi de COVID-19 Foto: hepta.ro

Statele Unite au înregistrat sâmbătă un nou record al numărului de contaminări zilnice de COVID-19, cu 275.897 de cazuri, potrivit CDC, respectiv 277.346 de cazuri noi, potrivit universităţii americane Johns Hopkins.

ADVERTISEMENT

Începând de sâmbătă, numărul total de decese din SUA în pandemie a depășit 350.000 după 2.367 de noi decese au fost raportate de COVID Tracking Project.

Numărul de cazuri noi raportate în toată țara începând de sâmbătă seara, marchează cea mai mare creștere într-o singură zi de la începutul pandemiei în martie.

Spitalele sunt aproape în colaps

Spitalizările au rămas din nou peste șase cifre, 123.639 de persoane fiind în prezent tratate pentru virus. Dintre cei spitalizați, 23.152 sunt în terapie intensivă și 7.918 sunt pe ventilatoare.

ADVERTISEMENT

Numărul deceselor zilnice a scăzut sub 3.000 în ultimele două zile, cu 2.367 de decese raportate sâmbătă. Cu toate acestea, modificările ar putea fi rezultatul unor raportări întârziate din cauza sărbătorilor, ceea ce înseamnă că numărul adevărat ar putea fi mai mare.

Urmând tendințele actuale, Institutul pentru Metrică și Evaluare a Sănătății al Universității din Washington proiectează că numărul de morți va atinge 456.238 până pe 31 ianuarie.

Modelul statistic susține însă că purtarea universală a măștilor și lansarea rapidă a vaccinului ar putea salva aproximativ 13.000 de vieți în următoarele patru săptămâni.

ADVERTISEMENT

Lansarea inițială lentă și uneori haotică a vaccinurilor de la Pfizer și Moderna a atras critici puternice de la o serie de lideri politici, inclusiv președintele ales Joe Biden și senatorul republican Mitt Romney.

O lansare rapidă a vaccinului ar salva doar aproximativ 1.000 de vieți în ianuarie, conform modelului. Deoarece vaccinurile Pfizer și Moderna necesită amândouă câteva săptămâni pentru a oferi o protecție eficientă, adevăratul lor impact ar fi văzut doar pe o perioadă mai lungă de timp.

ADVERTISEMENT

Începând de sâmbătă, 3,49 milioane de doze de vaccin au fost administrate la nivel național, potrivit unei analize Bloomberg. Acest lucru reprezintă doar 28% din dozele de vaccin care au fost distribuite și înseamnă că 1,1% din populația totală a primit o doză.

Departe de obiectivul administrației Trump de a vaccina 20 de milioane de americani cu prima dintre cele două doze necesare până la sfârșitul anului 2020.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT