News

Statele Unite, îngenuncheate de coronavirus: 77.000 de infectări anunțate în 24 de ore. Camioane frigorifice, pe post de morgi ambulante

17.07.2020 | 14:25
Statele Unite ingenuncheate de coronavirus 77000 de infectari anuntate in 24 de ore Camioane frigorifice pe post de morgi ambulante
ADVERTISEMENT

Statele Unite ale Americii au anunțat 77.255 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în numai 24 de ore, ceea ce reprezintă un nou vârf al epidemiei. Recordul precedent fusese înregistrat în urmă cu două zile, fiind de 67.791 de cazuri, informează  CNN.

Potrivit datelor anunțate de Johns Hopkins University, cel mai afectat stat este Florida, cu 13.965 de cazuri  noi

ADVERTISEMENT

Creșterea numărului de cazuri identificate are loc în contextul unei creșteri considerabile a capacității de testare în laboratoarele americane, însă creșterea este însoțită de întârzieri destul de mari în anunțarea rezultatelor, întârzieri care pot ajunge și la șapte zile.

Statele Unite raportează infectările cu o întârziere de o săptămână

Secretarul-adjnct al Sănătății, Brett Giroir a spus că sunt testați în fiecare zi între 700.000 și 800.000 de americani, însă rezultatele anunțate zilnic reflectă situația epidemiologică din urmă cu o săptămână.

ADVERTISEMENT

Acest lucru are un impact serios asupra acurateței cu care se fac anchetele epidemiologice. Un  studiu realizat în Olanda a arătat că o întârziere mai  mare de trei zile în comunicarea rezultatelor face ca răspândirea virusului să nu  mai poată fi controlată.

În lipsa unor restricții impuse de la nivel federal, fiecare stat ia măsuri proprii de combatere a epidemiei. Guvernatorul de Colorado, Jared Polis, a impus de joi obligativitatea purtării măștilor de protecție în locurile publice în care distanțarea fizică nu  este posibilă. În Arkansas, guvernatorul Asa Hutchinson a impus purtarea măștii în apropierea persoanelor care nu fac parte din aceeași gospodărie.

ADVERTISEMENT

Măsuri similare au fost adoptate și în Alabama și Montana. Obligativitatea purtării măștii de protecție a fost impusă și  în interiorul unor mari  lanțuri de retail, precum CVS, Publix și Target.

Epidemiologul-șef al SUA, Anthony Fauci, a lansat un avertisment pentru tinerii care cred că sunt imuni la formele grave ale COVID-19. Într-o discuție cu șeful Facebook, Mark Zuckerberg, Fauci a spus că mulți tineri se infectează, iar boala are manifestări severe timp de săptămâni întregi. ”N-am văzut niciodată o boală cu o gamă atât de largă de manifestări”, a spus medicul. ”Veți reveni la normal și veți putea să vă distrați liber, să mergeți în baruri, în adunări mari, dar nu acum. Acum nu este timpul să faceți asta”, a continuat Fauci.

ADVERTISEMENT

Camioane frigorifice, folosite ca morgi în Texas și Arizona

Situația a ajuns atât de gravă încât două state grav lovite de epidemie, Texas și Arizona, au recurs la camioane frigorifice pentru depozitarea cadavrelor, potrivit CBS. Două comitate din Texas, Cameron și Hidalgo, folosesc un  comun un asemenea camion  pe post de morgă, iar orașul San Antonio a anunțat deja achiziția unor autovehicule similare. În South Texas, spitalele din Laredo sunt pline, iar guvernul federal a început amenajarea unui hotel ca spital.

Comitatul Maricopa din Arizona a comandat congelatoare pentru cadavre, la morgă fiind deja 156 de corpuri. ”Am făcut  mai multe apeluri către firmele de pompe funebre pentru a ne asigura că preiau trupurile cât mai repede”, a declarat Fields Moseley, purtătorul de cuvânt al comitatului.

ADVERTISEMENT
Tags: