News

Stație de tramvai nouă în Pasajul Piața Victoriei. Când va fi gata

25.01.2021 | 17:58
Statie de tramvai noua  in Pasajul Piata Victoriei Cand va fi gata
Stație de tramvai nouă în Pasajul Piața Victoriei. Când va fi gata Foto: Facebook Nicușor Dan
ADVERTISEMENT

Piața Victoriei va avea o nouă stație de tramvai. Primarul General al Capitalei a fost cel care a anunțat demararea lucrărilor care se desfășoară în pasajul subteran.

Potrivit edilului, obiectivul construirii noii stații este acela de a o conecta cu stațiile de metrou Piața Victoriei 1 și 2 pentru creșterea mobilității locuitorilor Bucureștiului.

ADVERTISEMENT

Proiectul face parte din eforturile de optimizare a integrării mijloacelor de transport public din București pe care le-a anunțat Nicușor Dan încă din campania electorală.

Stație nou în Pasajul Piața Victoriei

Nicușor Dan, primarul General al Capitalei, a anunțat demararea lucrărilor la noua stație de tramvai din Pasajul Piața Victoriei.

ADVERTISEMENT

“Se lucrează în Pasajul Piața Victoriei pentru realizarea unei stații de tramvai. Bucureștenii care vin cu tramvaiul pe această rută vor coborî chiar în Piața Victoriei, nu la câteva sute de metri distanță, iar stația va fi în cele din urmă conectată cu stațiile de metrou Piața Victoriei 1 și 2. Obiectivul nostru e să realizăm o integrare cât mai bună a diverselor mijloace de transport public, pentru a crește mobilitatea bucureștenilor”, a scris edilul pe Facebook.

Lucrările au început la finalul săptămânii trecute și vor fi gata în aproximativ o lună. În prima fază se face doar un peron pentru tramvai, iar călătorii pot ieși din pasaj folosind scările deja construite și pot ajunge mai ușor la metrou.

ADVERTISEMENT

În prezent, tramvaiul nu oprește în Piața Victoriei, cele două stații fiind la câteva sute de metri distanță, înainte de intrările în pasaj.

Inaugurat în anul 1987, Pasajul Piața Victoriei are o lungime totala de 600 de metri si este acoperit pe lungimea de 290 de metri.

ADVERTISEMENT
Tags: