News
notix pixel id

Staţiile RATB sunt blocate de mormane de zăpadă

Deplasarea cu mijloacele de transport public în comun a fost duminică o adevărată aventură, în majoritatea sectoarelor din Capitală, din cauza mormanelor de zăpadă neridicate de către...
17.01.2016 | 18:58
Staţiile RATB sunt blocate de mormane de zăpadă
ADVERTISEMENT

Deplasarea cu mijloacele de transport public în comun a fost duminică o adevărată aventură, în majoritatea sectoarelor din Capitală, din cauza mormanelor de zăpadă neridicate de către autorităţile locale.

În perimetrul majorităţii staţiilor RATB, bucureştenii nu au avut practic unde pune piciorul pentru a se putea urca în condiţii de siguranţă în maşini sau troleibuze, din cauza apei şi a zăpezii nestrânse de utilajele de deszăpezire. Mai mult, au existat refugii de tramvai acoperite complet de zăpadă.

De asemenea, circulaţia pe trotuare, chiar şi pe cele din zonele centrale din Bucureşti, a fost aproape imposibilă, acestea fiind acoperite integral de zăpadă.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de duminică, Primăria Capitalei a anunţat, încă de la primele ore, că peste 450 de utilaje acţionează în Bucureşti pentru deszăpezire.

În aceeaşi zi, Poliţia Capitalei a sancţionat contravenţional operatorii economici cu atribuţii în deszăpezire, invocând curăţarea defectuoasă a carosabilului pe arterele principale destinate transportului în comun, accesului în instituţii publice, de sănătate, de alimentaţie publică, de asigurare a energiei electrice şi termice, dar şi lipsa intervenţiei la deszăpezire pe străzile secundare.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat al DGPMB, firmele de deszăpezire au acţionat defectuos, fiind sancţionate în conformitate cu art. 105 pct. 28 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată.

Sursă: www.libertatea.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri