Fotbal international

Statisticile de care “roş-albaştrii” se ruşinează

Steaua a ratat orice şansă de a se mai califica în primăvara cupelor europene după ce a remizat 0-0, pe propriul teren, împotriva lui Schalke 04. Dincolo de meciul bun pe care l-a făcut echipa...
27.11.2013 | 11:50
Statisticile de care rosalbastrii se rusineaza
ADVERTISEMENT

Steaua a ratat orice şansă de a se mai califica în primăvara cupelor europene după ce a remizat 0-0, pe propriul teren, împotriva lui Schalke 04. Dincolo de meciul bun pe care l-a făcut echipa lui Reghecampf, în care a avut chiar şi un penalty neacordat la Piovaccari la mijlocul reprizei secunde, rămîn cîteva numere dezastroase, nedemne de campioana României. FANATIK le-a strîns pe toate şi vi le prezintă într-o analiză detaliată.

22 meciuri consecutive fără victorie în Ligă

Faptul că nu a bătut Schalke, a atras de la sine un record negativ în grupele Ligii. Astfel, Steaua a ajuns la al 22-lea meci consecutiv fără victorie, contraperformanţă pe care pînă acum nu a reuşit-o decît Spartak Moscova. Iar seria neagră are mari şanse să continue şi pe 11 decembrie la Londra, cînd Steaua se deplasează pentru a juca împotriva lui Chelsea, meci ce pare greu de crezut că va fi cîştigat. Echipa lui Laurenţiu Reghecampf a mai bifat un record nedorit în acest sezon: N-a mai bătut în cupele europene de cînd afară era caniculă, de la meciul cu Dinamo Tbilisi, din turul trei preliminar al Ligii, disputat pe 30 august, în capitala Georgiei. Au urmat opt meciuri – returul cu gruzinii, dubla cu Legia Varşovia, plus cele cinci meciuri din Grupa E, dublele cu Schalke şi cu FC Basel, şi turul cu Chelsea – fără victorie, cea mai lungă astfel de serie a “roş-albaştrilor” în partidele competiţiile internaţionale.

ADVERTISEMENT

Aşteaptă de 17 ani victoria acasă

Campionii României trec printr-un adevărat coşmar şi cînd vine vorba despre meciurile jucate pe propriul teren în grupele Ligii Campionilor. Steaua nu a mai cîştigat nici o partidă acasă în această competiţie din octombrie 1996! Atunci, roş-albaştrii învingeau cu 1-0 campioana Poloniei, Widzew Lodz. Începînd cu acel moment, Steaua a mai jucat pe propriul teren, în Ligă 13 meciuri, din care nu a mai scos decît cinci remize.

Nu i-au mai bătut pe nemţi de 56 de ani!

Chiar dacă remiza cu Schalke nu este neapărat un rezultat negativ, mai ales în ceea ce priveşte jocul prestat, Steaua şi-a menţinut palmaresul catastrofal în întîlnirile directe pe care le-a avut cu echipele din Germania. Astfel, “militarii” nu au cîştigat decît o dată în cele 18 meciuri jucate împotriva nemţilor, succes care datează din 1957. Atunci, la prima experienţă în cupele europene, Steaua a bătut Borussia Dortmund cu 3-1, după ce pierduse turul cu scorul de 2-4 în meciul tur. Au urmat alte 16 întîlniri cu reprezentantele Germaniei, dintre care nouă au fost pierdute, iar alte şapte s-au încheiat la egalitate.

ADVERTISEMENT

Părăsiţi de suporteri

Nici măcar suporterii nu s-au ridicat la nivelul unui meci de Liga Campionilor. Dacă în preliminarii stadionul a fost aproape plin, pentru meciurile din grupe asistenţa a scăzut tot mai mult. Cu Chelsea au venit 30.000 de oameni, unul dintre motive fiind şi preţul uriaş al biletelor. Cu toate acestea, chiar dacă tariful a fost aproape jumătate cu Basel, pe stadion nu au fost decît în jur de 23.000 de suporteri. Un număr totuşi decent, avînd în vedere că aseară la meci au venit numai 10.000 de suporteri! Asta în contextul în care 13.000 îşi cumpăraseră, la începutul campaniei, pachet pentru toate cele trei meciuri! Mulţi au renunţat chiar ieri la bilete, chiar fără să ceară bani pe ele!

Tags: