Sport

Statistica îi dă fiori Realului: madrilenii au tremurat pentru calificare pe „Bernabeu” după victorii lejere în tur. Video

Real Madrid a avut destule emoții în meciurile de acasă din Champions League, deși câștigase clar partidele tur. Schalke, Bayern, Juventus și Ajax au dat serioase palpitații suporterilor spanioli.
12.04.2022 | 16:32
Statistica ii da fiori Realului madrilenii au tremurat pentru calificare pe Bernabeu dupa victorii lejere in tur Video
Ajax Amsterdam este singura echipă care s-a calificat pe Santiago Bernabeu, după ce a pierdut prima manșă pe teren propriu. Olandezii s-au impus cu 4-1 la Madrid în 2019, după 1-2 în tur. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Victoria lejeră obținută de Real Madrid pe „Stamford Bridge” cu scorul de 3-1 în fața lui Chelsea îi face pe fanii „galacticilor” să viseze deja la careul de ași al UEFA Champions League. Dar în ultimul deceniu, gruparea „albilor” a dat serioase emoții publicului de pe „Santiago Bernabeu” la meciurile retur în ciuda unor avantaje importante luate din prima manșă.

Real Madrid a tremurat pentru calificare la retur după victorii lejere în deplasare. Schalke 04 a dat frisoane Bernabeului în 2015

Prima pățanie de acest gen s-a petrecut chiar în primul mandat al lui Carlo Ancelotti la Madrid, după ce Realul câștigase mult visata La Decima. În optimile de finală din sezonul 2014-2015, madrilenii s-au impus cu 2-0 în deplasarea de la Gelsenkirchen cu Schalke 04, prin golurile lui Cristiano Ronaldo și Marcelo, astfel că returul de acasă părea doar o formalitate.

ADVERTISEMENT

Nemții și-au jucat, însă, cartea până la capăt și au dat frisoane suporterilor Realului. Schalke a condus cu 1-0 și 2-1, după reușitele lui Christian Fuchs și Klaas Jan Huntelaar, fostul atacant al “galacticilor”, dar rezultatul la pauză a fost 2-2 grație dublei realizate de Cristiano Ronaldo.

Madridul a trecut chiar în avantaj la șapte minute după startul reprizei a doua, după reușita lui Karim Benzema, dar peste alte cinci minute, germanii au egalat prin Leroy Sane. Gluma s-a îngroșat în minutul 84, când Huntelaar a făcut dubla, punctând pentru 3-4, iar Realul a trăit periculos până la finalul jocului, încă un gol al lui Schalke însemnând eliminarea din competiție.

ADVERTISEMENT

Bayern a întors scorul din tur la Madrid, dar a fost răpusă în prelungiri

Două sezoane mai târziu, o altă reprezentantă a Bundesligii a ridicat pulsul publicului de pe Bernabeu în sferturile de finală: Bayern Munchen. Madridul, antrenat de Zinedine Zidane, juca tot din postura de campioană a Europei și se impusese în turul de pe Allianz Arena cu 2-1 prin dubla lui Ronaldo.

Dar în manșa secundă, Bayern s-a impus cu 2-1 în 90 de minute, după ce Robert Lewandowski a deschis scorul, apoi, la doar un minut de la egalarea lui Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos a înscris în proprie poartă. S-a intrat în prelungiri, unde Bayern, în inferioritate numerică după ce Arturo Vidal a primit cartonașul roșu în minutul 84, a cedat în cele din urmă. Ronaldo a marcat alte două goluri, iar Marco Asensio a stabilit rezultatul final, 4-2.

ADVERTISEMENT

Seara în care Buffon și-a ieșit din minți, după ce Juve a condus cu 3-0 și Real a primit un penalty controversat la ultima fază

În sezonul 2017-2018, Real Madrid a fost aproape de o rușine și mai mare tot în sferturile Champions League, împotriva lui Juventus. După un 3-0 la Torino, în care Cristiano Ronaldo a reușit o dublă de senzație, jocul de pe Santiago Bernabeu părea unul doar de complezență pentru “galactici”.

În urmă cu fix patru ani și o zi, pe 11 aprilie 2018, Juve a deschis scorul după doar două minute prin Mario Mandzukic, care a făcut apoi 2-0 cu puțin înainte de pauză. Situația a căpătat proporțiile unui dezastru pentru echipa lui Zidane în minutul 60, când Blaise Matuidi a echilibrat situația la general, iar orice alt gol al italienilor ar fi însemnat aproape sigur ieșirea Madridului din Champions League.

ADVERTISEMENT

Realul a căutat cu disperare revenirea, iar în minutul 90, a primit un penalty controversat din partea arbitrului englez Michael Oliver, care l-a înfuriat atât de tare pe Gianluigi Buffon încât a fost eliminat pentru proteste. Cristiano Ronaldo a transformat cu siguranță lovitura de la 11 metri și a dus Madridul mai aproape de cea de-a 13-a sa Cupă cu Urechi Mari din palmares.

 

Ajax, singura echipă care s-a calificat pe Bernabeu după ce a pierdut turul pe teren propriu

Dar ulciorul nu a mai mers la apă pentru “galactici” și în următoarea stagiune, prima după plecările lui Zidane și Cristiano de pe Bernabeu. În optimile de finală, Realul, pregătit de interimarul Santiago Solari, a câștigat turul de la Amsterdam cu Ajax, scor 2-1, prin golurile lui Benzema și Asensio, respectiv Hakim Ziyech, și aproape toată lumea se gândea la următorul adversar din sferturi.

Toți, mai puțin jucătorii lui Erik ten Hag, care au produs una dintre cele mai spectaculoase prestații ale ultimului deceniu în Champions League. Pe Santiago Bernabeu, arena care îi transformă pe muritori în legende, Ajax a oferit un veritabil recital ofensiv în cea mai pură reprezentație a fotbalului-total de la perioada lui Johan Cruyff încoace.

Ziyech, jucător aflat în lotul actual al lui Chelsea, David Neres, Dusan Tadic și Lasse Schone au marcat cele patru goluri ale “lăncierilor”, la care Realul a răspuns timid, doar prin reușita lui Asensio, astfel că rezultatul final a fost: 1-4.

De aceea, Madridul nu trebuie să se bucure încă pe deplin după succesul din turul cu Chelsea. Pentru că a simțit recent pe propria piele că cine râde la urmă râde mai bine!

ADVERTISEMENT
Tags: